Sosyal medyada ifade özgürlüğü

6 Ocak'ta Amerika'da meydana gelen olaylardan sonra sosyal medya devleri Trump'a karşı tavır aldılar. Trump şiddeti körüklüyor gerekçesiyle hesapları birer birer kapatıldı.

6 Ocak'ta Amerika'da meydana gelen olaylardan sonra sosyal medya devleri Trump'a karşı tavır aldılar. Trump şiddeti körüklüyor gerekçesiyle hesapları birer birer kapatıldı.

Twitter önce iki haftalığına kapattığını söylemişti ama sonra komple Trump'ın hesabını kapattı. FacebookYouTube ise geçici süreliğine kapattıklarını açıkladılar. 

Trump'ın 6 Ocak'taki tavrı eleştirilecek yönden ama şiddete çağrı yapmadığı da muhakkak. "No violence!", yani "şiddet yok" diye tweet attığı biliniyor. Hatta "Biz Cumhuriyetçiyiz. Kanun ve Düzen (Law and Order) partisiyiz" bile dedi. Buna rağmen Twitter hesabı kapatıldı. 

Twitter ve diğer sosyal medya hesaplarının yaptıkları doğru değil. İfade özgürlüğünün sınırları birilerine göre olmaz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar