Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesi, S-400, Suriye...

31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık 35 gün sonra, yani 6 Mayıs'ta İmralı'daki Öcalan'a avukatlarıyla görüşme izni verilmişti. Bu görüşmeden sonra Öcalan'ın açlık grevleri ve Suriye'de Türkiye'nin durumuyla ilgili genel açıklamaları olmuştu...

Öcalan ilk görüşmede avukatları aracılığıyla "İçinden geçtiğimiz tarihî süreçte derin bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç vardır. Sorunların çözümünde her türlü kutuplaşma ve çatışma kültüründen uzak demokratik müzakere yöntemine şiddetle ihtiyaç vardır. Türkiye'nin ve hatta bölgenin sorunlarını başta savaş olmak üzere fiziki şiddet araçları ile değil, yumuşak güçle yani akıl, politik ve kültürel güçle çözebiliriz..." açıklamasında bulunmuştu. 
Suriye ile ilgili olarak da Öcalan şöyle demişti: "İnanıyoruz ki Suriye Demokratik Güçleri kapsamında Suriye'deki sorunların çatışma kültüründen uzak durularak, içinde bulundukları konumun, durumun Suriye'nin bütünlüğü çerçevesinde anayasal güvenceye kavuşturulmuş yerel demokrasi perspektifinde çözüme ulaştırılması amaçlanmalıdır."
Öcalan'ın avukatlarıyla 8 yıl aradan sonra görüşmesi ve yukarıda yazdığım açıklamalarına başta muhalefet hemen bunun İstanbul seçimleriyle ilgili olduğunu iddia etmişti. Sırf seçim için hükûmet böyle bir şey yapıyor olsaydı 31 Mart'tan önce bunu yapardı. Ya da neredeyse kafa kafaya gelen 2017 referandumu, 2018 seçimlerinde gündeme gelirdi.  Kaldı ki İstanbul seçimleri için Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesine izin verildi demek seçmeni de aptal yerine koymak demek. HDP seçmeni hemen gidip oyumuzu değiştiriyoruz demeyecektir. Herkesin oyu bireyseldir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar