Kılıçdaroğlu Atatürkçü rakiplerini elemek istiyor

Sözcü gazetesinden Rahmi Turan’ın CHP’den “Bir siyasi kalktı Külliye’ye gitti” sözlerinin boş ve anlamsız olduğunu biliyoruz. Öyle bir olay olmadığı kesin... Nitekim dün...

Sözcü gazetesinden Rahmi Turan’ın CHP’den “Bir siyasi kalktı Külliye’ye gitti” sözlerinin boş ve anlamsız olduğunu biliyoruz. Öyle bir olay olmadığı kesin... Nitekim dün Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi bu iddiayı yalanladı.
Turan’ın yazdıkları hâliyle CHP’de kıyamet kopardı. Muharrem İnce’den Gürsel Tekin’e herkes bu ismin açıklanmasını istiyor. Aslında bu ismi açıklaması gereken Rahmi Turan ama olayın masabaşı kurgusu olduğu kesinleşti.
Dün İsmail Küçükkaya’nın FOX’taki programında Kemal Kılıçdaroğlu iddianın doğru olduğunu söyledi. “Ben de duyuyorum Külliye’ye gidenleri" dedi. Ama isim vermedi. Çok basit mantıkla bakınca bu işin CHP Kurultayı için bir dizayn anlamı taşıdığı muhakkak. Peki amaç ne? Şu an Kemal Bey'i benim bildiğim devirecek bir delege yapısı yok.
Parti tamamen Kılıçdaroğlu’nun kontrolünde. Ancak ulusalcı kanadın parti içinde bazı istekleri var. Dün görüştüğüm bazı CHP’liler de bunu doğruluyor. Bir kere Canan Kaftancıoğlu’nu istemeyen bir ekip var. Bunlar Atatürkçü ve bazı önemli ilçelerin belediye başkanları. Kemal Bey bu hamlesiyle Canan Kaftancıoğlu’nu yedirmek istemiyor.
Bir diğer durum ise 2023 seçimlerine yönelik. 2014’te CHP o zaman MHP ile beraber Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermişti ama CHP’nin ana omurgası bunu içine pek sindirememişti. Nitekim alınan düşük oy bunun göstergesi oldu.
2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin niyeti sağ bir aday göstermekti, mesela Abdullah Gül gibi. Çünkü Kemal bey yaptırdığı araştırmalarda Başkan Erdoğan ve AK Parti’yi yenebilmenin sağ adaylarla mümkün olduğunu gördü. Nitekim önceki gün de yazdığım gibi milletin ekseriyetinde Kemalizm ve Atatürkçülüğün pek karşılığı yok. CHP’nin 1950’den beri yapılan seçimlerde aldığı oy oranları ortada.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.234 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar