İngiltere ve diğer ülkelerde muhafazakârlar neden kazanıyor?

Önce bir tespitte bulunalım. Dünyanın hemen her yerinde medya genelde solcuların elindedir.

Tıpkı öğretmen ve akademisyenlerde olduğu gibi gazeteciler ağırlıklı sol ve sosyalisttir. İdeolojik tercihlerine göre haber yapan bu gazeteciler seçim sonuçlarını görünce de hayal kırıklığına uğrarlar.
Amerika'da medyanın tamamına yakını solcudur. 2016'da hepsi Trump'ı kötüledi, Hillary Clinton'ı tuttu ama halkın Trump'a olan desteğini yok saydılar. Seçim sonuçlarını görünce de neye uğradıklarını şaşırdılar.
Türkiye'de de medya genelde hep solcu oldu. Kafalarına göre yıllarca her şeyi yaptılar. Sağ partilerin iktidara gelmesini engelleyemediler ama bürokratik oligarşi eliyle istedikleri iktidarı devirdiler. Ekonomi berbatken gazetelerin ekonomi sayfaları büyük iş adamlarını övüp Türkiye refah içindeymiş gibi haberler yaparlardı. Sonuçta sol, iktidar yüzü görmedi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar