Hakan Fidan ve MİT’in terörle mücadeledeki başarısı

Eskiden beri istihbarat kurumumuz MİT hakkında çok şey söylendi. CIA ve MOSSAD’ın aparatı bile dendi. 1970’lerde kendi halkını fişleyen MİT, 28 Şubat’ta “namaz kılanları” izliyordu. 

Tabii köprünün altından çok sular aktı. Eski Türkiye bitti, vesayet son buldu. MİT de özellikle yurt dışında PKK ve FETÖ’ye karşı muazzam operasyonlar yapıyor. Bazıları unutuyor ama arada hatırlatmak lazım, 17-25 Aralık’ın gerçek kahramanlarından biri de Hakan Fidan ve MİT’tir. İşin içyüzünü bilmeyen bazı ruh hastaları MİT’e sallıyor ama onlar da bu gerçekleri öğrenecekler. 
Hakan Fidan Bey, MİT’in başına geldiğinden beri Türkiye’nin güvenlik hamleleri ciddi değişti. Türkiye artık tehditleri yerinde görüp bertaraf ediyor. Bunun en son örneği Kandil’de PKK’ya yapılan operasyonlardır. 
Biliyorsunuz Erbil’de diplomatımız Osman Köse, PKK’lı terörist Mazlum Dağ tarafından şehit edildi. Geçen pazartesi yazmıştım: “Bu durum PKK’nın iyice marjinalleştiğini gösteriyor. Mafya gibi davranıyor. Çaresiz kaldıklarının işareti bu.”
MİT hemen hareket geçti ve Erbil’de Mazlum Dağ’ı yakaladı. Dağ, şu an sorguda ve bülbül gibi ötüyor. Dağ’ın yakalanmasından sonra yerel istihbarat ağını harekete geçiren MİT, bir PKK'lı teröristi tespit etti. Korumalarıyla birlikte bir araçla Erbil'den ayrılan terörist, hem havadan İHA'larla hem de karadan adım adım takip edildi.
Araç yerleşim birimlerinden uzaklaştıktan sonra vuruldu. Terörist korumalarıyla birlikte imha edildi.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar