Dünya krizlerle ilgili iş birliği yapmalı

Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün bugünkü (12.08.2022)''Dünya krizlerle ilgili iş birliği yapmalı'' başlıklı yazısı.

Pandeminin getirdiği sıkıntılar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali derken dünya bazı temel sıkıntılarla karşılaştı.
Yıllardır enflasyonu unutan Batılı ülkeler hayat pahalılığından şikâyet eder hâle geldi. Batı medyasında her gün hayat pahalılığı ve enerji maliyetliyle ilgili olumsuz haberler çıkıyor.
 
Mesela kız çocuğunu beslemek için öğün atlıyorum diyen İngiliz kadının hikâyesi iki gün önce BBC’de en çok okunan haberlerindendi. 
 
Yine İngiltere’de yapılan bir araştırma göre Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) bünyesinde tedavi olmak için bekleyen hastaların sayısının rekor seviyede artarak 6,76 milyona çıktığını ortaya koydu.
Enerji krizi, tahıl sorunu Avrupa’nın temel sorunu. Her Avrupa ülkesi ciddi sorunla karşılaşıyor. Dün Avrupa’nın en büyük düşük maliyetli hava yolu şirketlerinden Ryanair’ın CEO’su Michael O’Leary, yükselen yakıt fiyatları nedeniyle ucuz uçuş döneminin sona erdiğini söyledi.
 
BBC’ye konuşan O’Leary “10 avroluk uçuş devri bitti” dedi. Önümüzdeki beş yıl içinde Ryanair’ın ortalama bilet fiyatlarının geçen yılki seviye olan 40 avrodan 50 avroya çıkacağını belirten O’Leary, hayat pahalılığının artmasına rağmen insanların sık sık uçmaya devam edeceğine inandığını belirtti. 
 
Enerji krizi Avrupa’yı nasıl zorluyor görüyorsunuz. Tüm bunları yazınca, “Efendim, sen kendi ülkene bak” diyorlar. Bakıyoruz zaten. Bizim ülkemizde ciddi ve önemli sıkıntılar var. Hep söylüyoruz. Hayat pahalılığı zaten inkâr edilecek boyutta değil. Hükûmeti çok zorladığını görüyoruz. 2023 seçimlerinde halkın nasıl tepki vereceğine şahit olacağız. 
 
Dünyanın önemli ülkeleri bir araya gelmeli ve sorunları çözmek için bir yol haritası belirlemeli. Enerji, tahıl sorunu hâlâ dünyayı zorluyor. Türkiye’nin diplomatik çabalarıyla çözüldü. Dünya önemli bir sıkıntıdan kurtuldu.
 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar