Anayasa Mahkemesi ve akademisyenler olayı

Anayasa Mahkemesi’nin “PKK bildirisi"ne imza atan akademisyenlerle ilgili kararı tartışılıyor. Özellikle bizim taraf medyası AYM Başkanı Zühtü Arslan’a sert yükleniyor. Dikkat edilirse bu bildiri için “PKK bildirisi” ifadesini kullandım.

Yani birilerinin dediği gibi o paçavra bildiri “Barış bildirisi” değil. O akademisyenler de “Barış akademisyenleri” değil. PKK zihniyetine açık destek verdi bu akademisyenler ve Türk milletinin vicdanında mahkûm oldular. O dönem bu sözde akademisyenlere en ağır tepkiyi ben vermiştim.
İstisnasız hepsinin üniversitedeki görevlerine son verilmesini ve “medeni ölü” olmayı hak ettiklerini ifade etmiştim. Fakat bir imza attılar diye de tutuklanmalarına ve evlerine polis baskınlarına karşı çıkmıştım. Polis değil, YÖK bu işi çözmeli demiştim. Peki YÖK Başkanı Yekta Saraç ne yaptı? Her zamanki gibi yine inisiyatif almadı ve irade koymadı. Her zamanki gibi yine ortaya karışık eyyam hareketleri yaptı. Sonuçta bu akademisyenlerle ilgili tamamen adaletsiz ve saçma bir tablo ortaya çıktı...
Bu bildiriye imza atan kimi akademisyenler atıldı ve tutuklandı. Kimileri sadece atıldı ama tutuklanmadı ve hiç yargılanmadı. Kimileri atılmadı ama yargılandı, hatta ceza aldı. Kimileri ne atıldı ne yargılandı. Yani hayatlarında hiçbir değişiklik olmadı. Kimilerinin hayatı söndü ve hatta bebek bakıcılığı yaparak hayatını kazanmak zorunda kaldığını yazan bir kadın akademisyen biliyorum. Kimileri ise şoke olacaksınız ama bu imzadan sonra dekan oldu, hatta bir tanesi rektör yardımcısı. Mesela Füsun Üstel ise hapis yattı. İşte böyle bir korkunç adaletsizlik tablosundan sonra ne denebilir bilmiyorum? 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar