AK Parti içi kavganın kimseye faydası yok

İleride Türk siyasi hayatı yeniden yazıldığında AK Parti’ye özel bir sayfa ayırılacak. 2023’e kadar 21 yıl hizmet etmiş olacak. Bu dönem zarfında AK Parti inanılmaz işler yaptı. Muhalefet istediği...

İleride Türk siyasi hayatı yeniden yazıldığında AK Parti’ye özel bir sayfa ayırılacak. 2023’e kadar 21 yıl hizmet etmiş olacak. Bu dönem zarfında AK Parti inanılmaz işler yaptı. Muhalefet istediği kadar küçümsesin AK Parti Türkiye’de mitoz bölünme oluşturmuş, Türkiye’yi onarmış ve Türkiye’yi bölgesel güç hâline getirmiştir. 
Sadece savunma sanayiinde yapılanlar bile başlı başına devrim niteliğindedir. Hayatlarında heykel dışında hiçbir şey yapmamış olanların bunu anlaması zor. Türkiye’nin ilerlediği bu yolda başardığı her şey Erdoğan liderliğinde olmuştur. Amerika’da halkını en iyi tanıyanlardan Fox News’ün kurucusu Roger Ailes 1968 seçimlerinde Richard Nixon’a danışmanlık yapmıştı. Roger Ailes, Nixon’a “rahat olmasını, seçimi kazanacaklarını” söylemişti. Sessiz çoğunluk (silent majority) adını verdiği kitle Nixon’ı iktidara taşımıştı. Erdoğan’ı iktidara getiren ve arkasında duran da Anadolu’daki sessiz çoğunluktur.
31 Mart’ta seçimlerinde her şeye rağmen Anadolu’daki sessiz yığınlar AK Parti’nin arkasında durmuştur. Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen MHP ile birlikte alınan yüzde 52 büyük başarıdır. Türkiye’deki ana omurga sağ-muhafazakâr-milliyetçi kesimdir. İktidarı belirleyen de bu insanların tavrıdır. 
23 Haziran’da yaşanan ağır İstanbul hezimeti ve büyükşehirlerin kaybedilmesi bazı sorunları da beraberinde getirdi. AK Parti’de ayrışmalar yaşanmaya, peşinden istifalar gelmeye başladı. AK Parti en güçlü olduğu, en parlak zaferleri kazandığında asla ayrışma, bölünme olmadı. Şahsi hesaplarıyla bir iki ayrılan siyasi oldu ama onları hatırlayan bile yok. 
AK Parti düşsün, zayıflasın diye aportta bekleyenler yok değil. Yerel seçimlerden sonra kendi partisini kurmak isteyenler ayrıldılar. Artık onlarla ilgili değerlendirmeyi millet yapacaktır. Milletin tercihi her şeyin üzerindedir. Şunu da söyleyeyim, yıllarca bu partide görev yapmış isimlerin ister istifa ister ihraçla olsun partiden ayrılmaları dışarıya karşı hoş bir görüntü oluşturmadı. 
Gerçi kim ayrılırsa ayrılsın önemli olan Başkan Erdoğan ve AK Parti’nin ne yaptığıdır. Önceden de yazdım, AK Parti kazansa da kaybetse de bu kendi kararlarıyla olacaktır. AK Parti hep yaptığı gibi millete kulak verirse sorun kalmaz. Verilmezse en koyu AK Partililerin olduğu ilçeleri bile CHP nasıl kazandı sorusunu düşünür durur. 
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.216 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 21 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 19 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.301 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum