Adamlarda tek aykırı ses var mı?

Bugün Barış Pınarı Harekâtı’nın 5. günü. Türkiye, beklentilerin ötesinde operasyonu çok iyi götürüyor. Sahadan gelen sağlam istihbarat ve ordumuzun hazırlıklarını eksiksiz...

Bugün Barış Pınarı Harekâtı’nın 5. günü. Türkiye, beklentilerin ötesinde operasyonu çok iyi götürüyor. Sahadan gelen sağlam istihbarat ve ordumuzun hazırlıklarını eksiksiz yapmasıyla hızlı bir ilerleyiş var. 500’ün üzerinde terörist etkisiz hâle getirildi.
İlk gün “Türkiye bu operasyonu yapar ve YPG’ye bir şey olmadan hallolur” diyen Batı’nın evdeki hesabı çarşıya uymadı. Öte yanda YPG’li teröristler ve lider kadrosu da ağlamakla meşgul. “Bizi Türkiye’nin ellerine bıraktınız”, “Türkler bize etnik temizlik uyguluyor” diyerek Amerika’ya imalı mesajlar gönderiyorlar. Trump’a, Amerika’daki kongre liderlerine, Batı’daki siyasilere sesleniyorlar.
Bir kere şunu diyelim. Türk ordusunu Amerika’nın eğittiği paçavra YPG ile bir tutmak asla doğru değil. Zaten YPG’nin düzenli bir ordusu bile yok. DEAŞ’a karşı mücadele etsin diye Amerika bu teröristlere silah ve eğitim verdi. 60 bin kişilik YPG ordusu unutulmamalı ki terörist bir örgütlenmedir ve Türkiye’nin millî güvenliğine apaçık bir tehdittir.
Amerika sürekli olarak “DEAŞ’ı yüzde 100 yendik" dedi ama silah vermeye devam etti. Bu kadar silah herhâlde DEAŞ’la savaş için verilmediyse amaç başka. Türkiye 4-5 yıldır bu tezi her yerde söylüyor ve Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurdurmayacağını ısrarla vurguluyor. Batı bu sözleri ısrarla görmedi. NATO’dan müttefiki Türkiye’nin görüşlerini yok saydı.
Geldiğimiz nokta Barış Pınarı Harekâtı’dır. Dün bu yazıyı yazarken Amerika Ayn el-Arab ve Kamışlı’dan askerlerini çekiyordu. Batı’nın bütün çaresizliği işte bu. Türkiye’nin bu kadar seri hareket edeceğini tahmin edemediler. Hantal bir yapı var sandılar ama yanıldılar.
Avrupa Birliği, mülteciler için ne söz verdiği yardımı yapıyor, ne mülteci alıyor ne de sorunların çözülmesi için bir adım atıyor. Suriye’deki sorunların çözümü için de rahatlarını bozmuyorlar. Hiçbir şey yapmıyorlar. Ama Türkiye her sorunu çözsün. Kapıları açalım, bakın bakalım nasıl krize giriyorlar. 100 bin kişi kapıya dayansa Avrupa bocalar. Macaristan Başbakanı Orban’ın operasyonu kerhen de olsa desteklemesi bu yüzden.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 16 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 18 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.300 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.636 Okunma 2024’e girerken... 01 Ocak 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar