Hepiniz oradaydınız, hepiniz FETÖ’yü tuttunuz

Türkiye’de özellikle medya ve akademiden olan insanların önemli bir bölümünde dürüst davranma hâli yok. Herkes kıvırma peşinde! Kimse gerçeklerle yüzleşmiyor. Almanya’da bir yazar...

Türkiye’de özellikle medya ve akademiden olan insanların önemli bir bölümünde dürüst davranma hâli yok. Herkes kıvırma peşinde! Kimse gerçeklerle yüzleşmiyor. Almanya’da bir yazar çıkıp, “Ben zamanında Nazi Partisi’ne yakındım” diyebiliyor. Batı’da insanlar sonradan kıvırmıyorlar. Entelektüel namus diye bir kavram bu topraklarda yok denecek kadar az.
FETÖ meselesi tam da böyle bir konu. Ergenekon, Balyoz gibi davalar sürerken o zamanki adıyla “cemaat”e çete, örgüt diyenler 7 Şubat olayından sonra yavaş yavaş döndüler. İş AK Parti-FETÖ kavgasına dönüşmeye başladığında medya, akademi, iş, sanat dünyasının neredeyse tamamı FETÖ’den yana tavır aldılar. FETÖ’cü oldukları için değil FETÖ’nün Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı devireceğine inandıkları için.
Gezi’de işleri yarım kaldı. Sokak hareketleri üzerinden Erdoğan’ı istifaya zorlayıp devirecekler, sonra yargılayacaklardı. En büyük arzuları Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a kelepçe takılmasını görmekti. Kemalist vesayet 2007 e-Muhtırasında, 2008 AK Parti kapatma davasında bunu başaramadı. Sözcü yazarı Emin Çölaşan’ın yazdığı gibi onların başaramadığını FETÖ başarabilirdi.
17/25 Aralık başladığında şimdi barış nutukları atanlar Erdoğan devrilsin diye neler yapmadılar. O zamanın Hürriyet’i, Habertürk’ü, Sözcü’sü, Cumhuriyet’i vb. hepsi FETÖ’yü tuttu. Her akşam yayınlanan illegal tapeleri büyük bir iştahla dinleyip birbirlerine attılar. “Erdoğan gidici” dediler. FETÖ’ye övgüler yağdırdılar. Biri çıkıp da, seçilmiş meşru hükûmet ancak sandıkla gider demedi, diyemedi.
MİT tırları hadisesi oldu, Suriye tapesi yayınlandı. Hepsinde FETÖ’yü tuttular. Medyalarına, bankalarına haklı gerekçelerle el konulduğunda hepsi gitti FETÖ’nün kapısında yattı. 2014 Nisan’ında FETÖ Kırmızı Kitaba girdiği hâlde, devlet, tehdittir dediği hâlde hepsi gene teröristlerden yana oldu. Ne zamana kadar? 1 Kasım 2015 seçimlerinde Erdoğan yüzde 50 alınca yamuldular. Biraz kıvırdılar ama gene FETÖ’den yana oldular. Ne zaman 15 Temmuz oldu, durumu anladılar ama iş işten geçmişti.
Şimdi soruyorum: FETÖ, Erdoğan ve AK Parti’yi devirseydi Sözcü, Hürriyet, Habertürk vb. ne yapacaktı? Seçilmiş hükûmete bu yapılmaz, ayıptır mı diyeceklerdi, yoksa ellerini mi ovuşturacaklardı? Onlar bizim tarafı biçeceklerdi. Yok edeceklerdi, kimseye acımayacaklardı. Bakın 15 Temmuz olduğunda bile bazıları ilan verirken FETÖ diyemedi. Darbenin askerî olanına da sivil olanına da karşıyız diyen alçakları gördü bu memleket.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 16 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 18 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.300 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.636 Okunma 2024’e girerken... 01 Ocak 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar