Bu tahliyelerin sebebi sorulmuyorsa...

FETÖ iş dünyasının bir numarası adam. 1978’de İzmir’de kurduğu şirket almış başını gitmiş. 17/25 Aralık’tan sonra bile örgütle ilişkisini kesmemiş. Darbe girişiminden sonra...

FETÖ iş dünyasının bir numarası adam. 1978’de İzmir’de kurduğu şirket almış başını gitmiş. 17/25 Aralık’tan sonra bile örgütle ilişkisini kesmemiş. Darbe girişiminden sonra tutuklandı. Suçlarını kabul etti. İtirafçı oldu. Terörün finansmanı suçundan ceza almadı. Örgüt üyeliğinden 6.5 yıl, o da 5.5 yıla düşürüldü ve tahliye edildi. Şirketlerindeki kayyum kaldırıldı ve hepsi kendisine iade edildi. Ahmet Küçükbay’dan bahsediyorum. Yaprak kımıldamadı. FETÖ ile mücadele tam gaz sürecek deniyor ama iş dünyasının bir numaralı FETÖ’cüsü bırakılıyor ve kimsede çıt yok. 
Adamın adı Ömer Dengiz. AK Parti’nin Kayseri eski İl Başkanı. Adam itirafçı olmuş. Yani suçu kabul etmiş. İtirafçı olmasına rağmen tek gün ceza almadığı gibi beraat etti. Kimse bırakın ses vermeyi, ağzını bile açmadı. Tıpkı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı Şakir Batmaz iddianamesinin 65 ve 66. sayfalarında açıkça suçlanan Boydakların damadı Abdülhakim Coşkun’un beraat etmesine ses edilmediği gibi. 
İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti. Kızı Arzu Zindaşti'nin öldürülmesi talimatını verdiği iddiasıyla yargılanan Orhan Ünğan'ın avukatı Kudbettin Kaya'nın Florya'daki bir restoranda suikastın talimatını vermekle suçlanıyordu. FETÖ'cü Savcı Zekeriya Öz'ün 2010'da “Teraz” kod adıyla gizli tanık yaptığı biriydi. Öz’ün prensiydi. ABD İstanbul Konsolosluğu İrtibat Görevlisi ve FETÖ'den tutuklanan Metin Topuz'la görüştüğü kayıtlara geçti. Hem FETÖ’cülerle münasebetleri hem de uyuşturucu işinde en “mafya” ve geniş bağlantıları vardı. Ekim ayında Zindaşti'nin avukatı 'tutuk incelemesi' için İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendirilen eski 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan, Zindaşti ve 3 adamı hakkında 'tahliye' kararı verdi. Bu isimler tahliye edildikten üç saat sonra ortadan kayboldular. Soluğu çoktan yurt dışında aldılar.
Tahliye kararı veren Hâkim Cevdet Özcan'ın ataması, geçici olarak Küçükçekmece Adliyesine yapıldı. HSK'nın dün açıklanan kararnamesiyle Cevdet Özcan, Erzurum hâkimi olarak atandı. Kimse bu tahliyelerin perde arkasını araştırmadı. Nasıl olur da Zindaşti gibi kritik öneme haiz uyuşturucu kaçakçısı bırakılır diye sormadı. Bu tahliyeyi veren hâkim âdeta ödüllendirildi. 
Şimdi yazacağım bir tahliye değil ama garip bir olay! Adamın adını henüz bilmiyoruz. Londra’da Adalet Müşaviriymiş. FETÖ’cü Akın İpek’in iade süreciyle ilgili İngiliz makamlarına yazı yazmış ve ByLock ile ilgili şöyle demiş:
“ByLock, 'FETÖ üyeleri arasında haberleşme amaçlı kullanılan bir uygulama. Yazışmaların içeriği FETÖ’nün gizli amaçlarını gerçekleştirmek için hayati öneme haiz suç teşkil eden ve gizli eylemler yürütmek amacıyla kullanılmadığı sürece, bir kanıt olarak kullanılamaz…” 
Yargıtay kararına rağmen, ByLock’u sadece FETÖ’cüler kullandığı netken İngiliz makamlarına bunu yazmış. Bu kişi geri çağrıldı ama dönecek mi bilmiyoruz. FETÖ’cü mü onu da öğreneceğiz. Ortada tuhaf ötesi bir durum olduğu muhakkak...
Son yazdığım olay hariç yukarıdaki meselelere hiçbir köşe yazarı değinmedi. Birkaç gazete ve sitede haber oldu. Fuat Uğur ve benim dışımda bunları dert edinen de yok. Eğer bu tahliyelerin sebebi sorulmuyorsa, garip bulunmuyorsa FETÖ ile mücadelede ciddi bir sorun var demektir. Sıradan tezgâhtar, öğretmen, Bank Asya’ya 500 TL yatıran içeride çürürken güçlü isimler “paçayı kurtarıyorsa” hep beraber oturup düşünmemiz lazım.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.235 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.306 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.644 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar