Kim vatan haini kim vatansever?

Kemal Kılıçdaroğlu dünkü grup konuşmasında Kadir Mısıroğlu için akla ziyan ifadelerde bulunmuş. “Bu Fesli Kadir, bir vatan haininin ötesinde biri. Erdoğan'ın akıl hocası, defalarca kendisi...

Kemal Kılıçdaroğlu dünkü grup konuşmasında Kadir Mısıroğlu için akla ziyan ifadelerde bulunmuş. “Bu Fesli Kadir, bir vatan haininin ötesinde biri. Erdoğan'ın akıl hocası, defalarca kendisi söylüyor zaten. Gidip Erdoğan'a düşüncelerimi aktarıyorum diyor. Bu vatan hainini hangi gerekçeyle ziyaret ettiniz?”
Atatürk ve cumhuriyetin ilk dönemiyle ilgili fikirlerini izah eden Mısıroğlu muhalefet gözünde vatan haini. “Lozan hezimettir” dedi diye, eleştirel yaklaştı diye neredeyse idam sehpasına götürecekler adamcağızı. Cumhuriyet dönemine kritik getiren çok sayıda tarihçi var. Mete Tuncay, Cemil Koçak, Hakan Erdem akademik yazı ve kitaplarıyla Millî Mücadele’ye Kemalistlerden farklı perspektiflerle baktılar. Katılırsınız katılmazsınız ama şiddete başvurmadıktan sonra her görüş dile getirilmelidir.
Fikret Başkaya “Paradigmanın İflası”nda Atatürk’ü sert eleştirir. Modernleşmenin Mustafa Reşit Paşa’yla başladığını ve Atatürk’ün bunu devam ettirdiğini söyler. Nedense bu isimlere ağızlarına açmayanlar Kadir Mısıroğlu’na dümdüz gidiyorlar. Elbette diğer isimlere de bir şey denmesin. Bu isimlerin görüşleri fikren çürütülsün.
Eğer Kılıçdaroğlu’nun yorumundan hareketle Atatürk’ü sert sözlerle eleştirmek vatan hainliğiyse o zaman CHP’lilerin ittifak yapmak için sıraya girdiği, PKK’ya sırtımızı dayadık diyen HDP’ler nedir? Hendek kazıp Türkiye’yi bölmek isteyen HDP vekilleri vatansever mi?
Bu mantıkla Tuncay Özkan’ın cezaevinde ziyaret ettiği “Barış mesajları verecek” dediği, 6-7 Ekim 2014’de 53 vatandaşımızı katletme emrini verdiğini bizzat Cumhurbaşkanımızın söylediği Selahattin Demirtaş hain değil o zaman. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin içeride tutmayın dediği, PKK’dan emir almadan tuvalete bile gidemeyen, Erdoğan’a, “Seni adil yargılayacağız” diyen Demirtaş hain değil ama mahallenin hayta çocuğu mu?
Mısıroğlu hain ama MİT tırlarında Türkiye DEAŞ’a silah taşıdı diyen Can Dündar ve o dönemin Cumhuriyet’i hain değiller. Her türlü pislik ve kumpasın kâşifi FETÖ’nün yayın organı Can Erzincan TV için bile “Kapatılması muhaliflerin sesinin kesilmesi için. Açık kalsın” diyen Kılıçdaroğlu muteber kişi mi? 17-25 Aralık’ta bile bile, seve seve FETÖ’yü sırf Erdoğan’ı devirsin diye destek verenler neci oluyorlar?
Gezi’de seçilmiş meşru hükûmeti sokak olaylarıyla yıkmak isteyenler hain olamaz değil mi? DHKP-C’ye selam çakanlar, Murat Karayılan’ı öve öve bitiremeyenler, PKK’lılar yerlere çöp atmıyor diye yazanlar hep Türkiye’nin millî birliğinden yana değil mi? YPG/PYD DEAŞ’la savaşıyor, ülkelerini savunuyor diyen Türkiye’yi bölmek isteyenler PKK’ya destek olmuyor değil mi?
Avrupa’ya gidip “Türkiye’ye yatırım yapmayın” diyenler, döviz yükseldi mi mutlu mesut olanlar ülkemizin çıkarını düşünüyor değil mi? Ekonomi batsın diye göbek atanlar millî değil mi? En haklı olduğumuz Kaşıkçı cinayetinde bile ülkemizi suçlayanlar vatansever kahramanlar mı?
Dört darbe yapanlar, ekonomiyi batıranlar, geçmişte hastane kuyruklarını gideremeyenler, milleti açlığa mahkûm edenler, SSK’yı iflas ettirenler ülke aşkıyla böyle davrandı değil mi? Bunları çoğaltabiliriz. Kimin hain kimin vatansever olduğunu bu millet biliyor. O yüzden tarihin çöplüğüne bakın, orada çok şey göreceksiniz. Hainlerin, vatan düşmanlarının, darbecilerin ve kendi halkına silah doğrultanların hepsi orada.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 16 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 18 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.300 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.636 Okunma 2024’e girerken... 01 Ocak 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar