15 Temmuz: Millet direndi, demokrasi kazandı

Ordu içindeki FETÖ'cülerin başlattığı 15 Temmuz darbe girişimi bu milletin demokrasiye olan inancını göstermesi bakımından çok önemliydi. 1960 darbesinden bu yana millet olarak çok darbe ve darbe girişimleri...

Ordu içindeki FETÖ'cülerin başlattığı 15 Temmuz darbe girişimi bu milletin demokrasiye olan inancını göstermesi bakımından çok önemliydi. 1960 darbesinden bu yana millet olarak çok darbe ve darbe girişimleri gördük. Milletimiz bu girişimlerden bıkmış ve geçmişte darbelere yeteri kadar tepki koyamadığı için içinde ukde kalmıştı.
15 Temmuz'da öyle olmadı. Millet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokaklara indi ve darbecilere karşı dik durdu. Yönetimi devralıp bu ülkeyi rehin vermek isteyen darbecilerin hevesleri kursaklarında kaldı. Aslında sivil siyasetin dik durmasının da ne kadar önemli olduğu bir kez daha görüldü. Erdoğan dik durup darbecilere sert çıkınca millet de peşinden geldi.
Türkiye'de demokrasinin tam olarak yerleşmesi bakımından da 15 Temmuz çok önemli bir süreç. Milletin seçtiği siyasetçiye sahip çıkması, darbecilerin bütün ezberlerini bozdu. Milletin silahlarını millete doğrultanlar yaptıklarının bir bedeli olacağını biliyordu. Bu bedeli cezaevlerinde çürüyerek ödüyorlar.
Kolay değildir sokaklarda tanklara karşı dik durup ölümü göze almak. F-16'ların açtığı ateşlere direnmek herkesin harcı değildir. Darbeci askerin silahına karşı göğsünü siper etmek az iş değildir. İşte bunların hepsi başarıldı. Üstesinden gelindi. Millet, millet olduğunu dosta düşmana karşı herkese gösterdi. Türk milletini niçin yıkamadıklarına hep beraber şahit olduk.
Devlet kavramını küçümseyenler hep oldu. Vatan nedir canım diyenler hep oldu. Sınırlar değişir, ne var bunda diyenler hep oldu. Yanı başımızda Suriye'de yaşananlar ibretliktir. Milyonlarca Suriyeli şu an mülteci konumunda. Ülkesi yıkılmış, evi barkı bombalanmış. Ayakta kalmak için uğraş veriyor Suriyeliler. Vatan kavramının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Elde vatan toprağı olmayınca, devlet olmayınca her şey anlamsız kalıyor.
Her 15 Temmuz milletin yeniden şaha kalkışıdır. Her 15 Temmuz milletin dik duruşudur. Her 15 Temmuz bu millete boyun eğdirmek isteyenlere verilen en güzel cevaptır. 15 Temmuz'a kurgu diyenler tarihin çöplüğüne gidecektir. 15 Temmuz uydurmadır diyenler yok olacaktır. Zaten sandıklarda sonucu görüyoruz.
Sonuna kadar demokrasiye sahip çıkacağız. Bizim seçtiklerimiz ancak milletin oylarıyla gidecekler. Demokrasi dışı her hareket karşılığını bulur. Milletten oy alan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır. Bu kadar basit.
Neticede 15 Temmuz'da millet direndi, demokrasi kazandı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 16 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 18 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.300 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.636 Okunma 2024’e girerken... 01 Ocak 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar