Türkiye'nin bölünmesine aracılık eden enteresan bir isim: Anwar Majed Eshki

Son yıllarda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye karşıtı faaliyetleri biliniyor. Özellikle Kral bin Selman'ın iktidarı alıp rakiplerini devirmesi, peşinden Amerika, Batı ve İsrail'le geliştirdiği...

Son yıllarda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye karşıtı faaliyetleri biliniyor. Özellikle Kral bin Selman'ın iktidarı alıp rakiplerini devirmesi, peşinden Amerika, Batı ve İsrail'le geliştirdiği ilişkilere bakınca bu daha iyi anlaşılıyor.

Suudi Arabistan'da uzun zamandır İsrail'le perde arkasından yürütülen ilişkiler, Türkiye topraklarının da alınarak sözde Büyük Kürdistan'ın kurularak birçok ülkenin pasifize edilmesi fikrini savunan ve bu işlere aracılık eden enteresan bir isim var. Adı Anwar Majed Eshki. Orta Doğu Stratejik ve Yasal Çalışmalar Merkezi (MeSc) Kurucusu ve Başkanı olan Eshki'nin geçmişi de bize Orta Doğu'da Suudi Arabistan açısında yaşanan son gelişmeler hakkında ipucu veriyor.

Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri Harp Koleji, Askerî Çalışmalar bölümünde yüksek lisans yapan Anwar Majed Eshki, Kaliforniya Golden Gate Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde de doktorasını tamamlamış. 1960'lı yıllarda Arap Ligi Kuvvetleri içerisinde Kuveyt ve Irak arasındaki bölgede görev yapmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 16 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 18 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.300 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.636 Okunma 2024’e girerken... 01 Ocak 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar