Muharrem İnce parti mi kuracak?

CHP içerisinde çeşitli fraksiyonlar olduğu belli. Kemalist ve Atatürkçülerin olduğu grup biraz dışlanmış gibi. Partide eski ağırlıkları kalmadı. Kılıçdaroğlu onların...

CHP içerisinde çeşitli fraksiyonlar olduğu belli. Kemalist ve Atatürkçülerin olduğu grup biraz dışlanmış gibi. Partide eski ağırlıkları kalmadı. Kılıçdaroğlu onların gazını almak için Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi. Gerçi Kılıçdaroğlu’un gönlünde Abdullah Gül vardı ama parti içi muhalefete yenildi.
Geçmişte kendisine parti içinde genel başkan adayı olarak çıkan Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı adayı yaparak elemiş oldu Kılıçdaroğlu. CHP içinde herkes Muharrem İnce’nin Erdoğan’a karşı bir şansı olmadığını biliyor. Anketlere ve kamuoyuna bakılırsa büyük ihtimalle ilk turda, olmadı ikinci turda Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilecek.
Zaten CHP’de Muharrem İnce’ye destek veren kişi sayısı az. Bazı vekiller mitinglere gidiyor ama işin gerçeği İnce yalnız. Ama şöyle bir gerçek var ki, İnce, Atatürkçü kitleyi meydanlara topluyor. Bir halk desteği var. Yani kendi başına bir şeyler yapmaya çalışıyor.
Öte yandan İnce, para desteği bile pek alamıyor. Kılıçdaroğlu da İnce’nin kazanamayacağını biliyor. Bütün ağırlığını milletvekili seçimine vermiş durumda. Kılıçdaroğu HDP’nin barajı geçmesi için de çabalıyor. Canan Kaftancıoğlu’nun bir görevi de HDP’yle arayı iyi tutmak.
Bütün bunları gören CHP içindeki Kemalist-Atatürkçü cenah harekete geçmiş durumda. Seçimlerden sonra Muharrem İnce’nin partide bir görevi kalmayacak. CHP yönetiminde malum Atatürkçüler çok yer bulamıyor. Bu yüzden parti içinde yeni bir parti kursak nasıl olur görüşünü dillendirenler var. Bu fikre bazı vekillerin de sıcak baktığı söyleniyor. Ayrıca İnce’ye yakın vekillerin bazıları seçilecek yere konmadılar.
Bütün bunlardan hareketle Atatürkçü, Kemalist, laik bir eksen üzerinde yeni bir oluşum için seçimlerden sonra çalışmalara başlayacakmış İnce ve arkadaşları. Tabii önce 24 Haziran seçim sonuçları görülecek. Bekleyip görelim.
 
 
Batı medyası ve içerideki operasyoncular devrede
 
24 Haziran seçimlerine artık çok az kaldı. Son yıllarda her seçim döneminde olduğu gibi Batı medyası ve içerideki adamları hemen devreye girdi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a hakaretlere başladılar.
Birkaç haftadan beri Meral Akşener’i “dişi kurt”, demokrasiyi Türkiye’ye getirecek kişi diye tanıtan, Demirtaş’ı insan hakları savunucusu olarak lanse eden Batılılar, Erdoğan’a bildiğimiz klişelerle saldırıyorlar.
Fransız Le Point dergisi “Diktatör Erdoğan” manşetini atmış. Seçimlerde şaibe olabilirmiş. Seçimlere gözlemci katılmayacakmış. O kadar kolay yalan söylüyorlar ki, ülkede demokrasi yok, Erdoğan diktatör ama muhalefet seçimlere giriyor. Üstelik muhalefet kesin kazanacağını düşünüyor. Bu yalan manşetlerle algının âlâsını yapıyorlar.
Reuters her zamanki gibi yalan haberlerine devam ediyor. Ayrıca dolardaki dalgalanmayı Türk ekonomisi battı şeklinde yorumluyorlar. Türk ekonomisi hakkındaki yalan haberler konusunda Bloomberg’in eski Türkiye muhabiri Benjamin Harvey sürünün başını çekiyor. Yine Bloomberg’den Fercan Yalınkılıç ince ince çalışıyor. Sorsanız bunu tarafsızlık edasıyla yapıyor, ama iki gece evvelki operasyonda başrolü oynayan Bloomberg’den Fercan Yalınkılıç’tı. Yalınkılıç’tan sürekli alıntı yaparak yalan haberlerine devam edenlerden biri de Wall Street Journal’dan Emre Peker’di.
Kredi derecelendirme kuruluşları ve finans piyasasının medya ayağındaki bu opeasyoncular uzun zamandır Türkiye battı diye algı yapıyorlar. Kaç yıldır Türkiye’yi batıramadılar, içlerine oturmuş. Buradan ilan edeyim; gene batıramayacaksınız!  Her operasyonunuzun farkındayız. Artık bu millet de sizin kara propagandalarınızı görüyor. Ne yapsanız boş.
 
Bir düzeltme
 
Geçen akşam TGRT Haber ekranlarında Medya Kritik’te Fuat Uğur’la AK Parti’nin Zonguldak adaylarını değerlendiriyorduk. Söz üçüncü sıradaki Hamdi Uçar’a geldi. Ben de abisi Remzi Uçar’ın 2016 Ağustosu’nda FETÖ’den tutuklandığını söyledim.
Elbette Hamdi Uçar asla ve kata FETÖ’cü değil. Kardeşi Remzi Uçar da FETÖ’nün Zonguldak mütevelli heyetinde iddiasıyla asılsız bir ihbarla tutuklanıp yargılanmış. Hakkında delil olmadığı için kısa sürede serbest bırakılmış. Zonguldak’tan aynı ve farklı görüşten birçok kişi arayıp durumu bana izah etti. Kamuoyunun bunu bilmesinde fayda var.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 16 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 18 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.300 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.636 Okunma 2024’e girerken... 01 Ocak 2024 | 301 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar