Doğan medyanın satışında pürüz var mı?

Türk medyasındaki çoğu meslektaşlarım ve bir de kendini akıllı zanneden bazı aptallar hâlâ "22 Mart 2018 devrimi"nin ne manaya geldiğini anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Bu olayı hâlâ bazı gazete...

Türk medyasındaki çoğu meslektaşlarım ve bir de kendini akıllı zanneden bazı aptallar hâlâ "22 Mart 2018 devrimi"nin ne manaya geldiğini anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Bu olayı hâlâ bazı gazete ve TV’lerin bir sermaye grubundan başka bir sermaye grubuna geçmesi kadar basit bir olay olarak görmek istiyorlar. Bu şekilde kendilerini kandırıyorlar. Arkadaşlar sanırım farkında değilsiniz ama bu ülkenin basın hayatında bir devrim oldu 22 Mart günü.
Bir ülkede monarşinin yıkılıp o ülkeye cumhuriyet idaresinin gelmesi gibi bir medya devrimi bu. “Acaba monarşi ailesi geri gelir mi?” diye düşünmek kadar komik bu yaptırılan haberler. Doğan grubundaki gazeteciler kendi temennilerini haber yaptırtıyor ve gülünç duruma düşüyorlar. Acaba bu olay da Korkmaz Yiğit hadisesi gibi olur mu diye temenni etmek tam zavallılıktır. Sayın Aydın Doğan kendisine, ailesine, vatana, millete ve DEVLET-i ebed müddet kavramına karşı hayırlı bir iş yapmıştır. Ne demek istediğim yakın bir zamanda anlaşılacaktır.
Satışta pürüz yoktur, sadece prosedürel bir süre vardır. Öte yandan bu “fake” haberleri yaptıran arkadaşlar rahat olsun. Bu gruptan çok büyük tensikat yapılmayacaktır. Sadece Aydın Doğan dönemiyle özdeşleşmiş sembol isimle ve bir de siyasi militanlarla yollar ayrılacaktır. Bu iki tür dışında CHP’li olan gazeteciler de huzurlu olsun. Zaten bu medya grupları çalışanlarının yüzde 95’i CHP’lidir.
Bakın Milliyet gazetesinin başındaki meslektaşımız Mete Belovacıklı da deklare bir CHP sempatizanıdır. Ayrıca 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın karşısındaki aday İhsanoğlu’nun basın başdanışmanıydı. Herkes bu bilgileri biliyor ama Belovacıklı Milliyet’te gayet güzel görevine devam ediyor. Sorun ve sıkıntı yok. Demirören’in tarzına uygun, buhar gibi görünmeyen gazeteci ve muhabir olduktan sonra CHP’li olunmuş olunmamış hiç fark etmez. Herkes işini gücünü koruyacaktır.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 22 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.643 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar