Yepyeni bir dönem ve yepyeni bir zamanın ruhu

Tam 40 yıldır Türk medyasının içinde ve çoğu zaman da tam göbeğinde olan Aydın Doğan’ın medya grubu tepeden tırnağa Erdoğan Demirören’e satıldı. Bu, medya tarihinde...

Tam 40 yıldır Türk medyasının içinde ve çoğu zaman da tam göbeğinde olan Aydın Doğan’ın medya grubu tepeden tırnağa Erdoğan Demirören’e satıldı. Bu, medya tarihinde gerçek anlamda bir devrimdir. Türkiye’de bir dönem bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Olay duyulduğu anda attığım tweette ifade ettiğim gibi Aydın Doğan tam zamanında çok doğru ve çok zekice bir iş yapmıştır. Piyasa değerine oranla çok da iyi bir fiyata bu grubu elinden çıkarmıştır. Zaten kendisiyle en çok kavga ettiğim dönemde bile Aydın Bey’in zekâ kapasitesini ve ticari aklının önemini teslim etmişimdir.
Aydın Bey hem kendisi ve ailesi için hem de Türkiye için en doğrusunu yapmıştır. Çünkü artık eski Türkiye yok, yeni Türkiye var. Zaman artık yepyeni bir zamandır. Aydın Doğan gibi eski dönemin sembol isimlerinden birinin en büyük medya grubunun sahibi olması zamanın ruhuna aykırıydı. Aydın Bey’i bu kararından ötürü yeniden tebrik ederim. Fakat şu da bilinmeli ki bu kararından sonra Aydın Doğan’a ve ailesine aşırı sert vuran yazılar asla doğru olmaz.
Türk medya tarihinde Doğan ile en çok savaşan adam tartışmasız benim. Bu dakikadan sonra gidenin ardından tef çalınmasını doğru bulmuyorum. İslam ahlakına yakışan bir edep ve adap ile Aydın Doğan ve Doğan ile adı özdeşleşen adamları uğurlanmalıdır. “Onlar bize zamanında neler yaptı” denmemelidir. İşte bir dönem kapandı ve Doğan Ailesi artık medyada yok. Aydın Bey’in damadı Mehmet Ali Yalçındağ’ın yeni grubun CEO’su olacağı spekülasyonu da tamamen yanlıştır. Şüphesiz Aydın Doğan ile adı özdeşleşen gazeteciler de zaten kendileri ayrılacaklardır. Zamanın ruhunun bunu gerektirdiğini bilecek kadar zeki adamlardır bunlar. Aksi bir tavra girip kendilerini madara ettirmeyeceklerdir.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.239 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 23 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 21 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.307 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.645 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar