Zarar oluşturan işçi işten çıkarılabilir mi?

Çalışan gerekli özeni göstermemesi nedeniyle yani kusurlu olarak zarar oluşturduysa, sorumluluğu doğabilir. Zarar kusuru nedeniyle doğmuşsa, işçiden tazmini istenebilir… İşçiler çalışırken sadakat borcu ile yükümlüdürler.

Çalışan gerekli özeni göstermemesi nedeniyle yani kusurlu olarak zarar oluşturduysa, sorumluluğu doğabilir. Zarar kusuru nedeniyle doğmuşsa, işçiden tazmini istenebilir…

İşçiler çalışırken sadakat borcu ile yükümlüdürler. Bunun anlamı işverene yönelebilecek hukuka aykırı zararlı eylemlerden kaçınmak zorunda olduklarıdır. İş sözleşmesi bir işin görülmesini amaçlayan sözleşme olarak doğası gereği birçok riski de içinde barındırır.

İşçi gerek yaptığı iş nedeniyle gerekse işyeri içindeki veya dışındaki davranışları nedeniyle her an zarar verici bir eylemde bulunabilir. İşçinin bu tür doğan zararlardan sorumluluğu, işverenin verilen zararlara karşı hakları ve tazmin yöntemi özel olarak düzenlenmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geride kalanlara aylık bağlanması 22 Nisan 2024 | 144 Okunma Gemiadamları ve yılık izinleri 20 Nisan 2024 | 79 Okunma Buluş yapan işçi bedelini nasıl alır? 15 Nisan 2024 | 137 Okunma Yıllık izinle ilgili her şey 12 Nisan 2024 | 40 Okunma Aralıklı çalışmada yıllık izin hakkı 09 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar