TİSK’te başkanın gündemi teknoloji

Türkiye’de 55 yıldır işverenleri temsil eden TİSK’in 39 yaşındaki yeni Başkanı Özgür Akkol, sendikayı daha etkin hale getirmeyi amaçlıyor.

Akkol’un önceliği sanayinin dönüşümü ve endüstri 4.0’a hazırlanılması

Ülkelerin endüstri ilişkileri sistemi genel olarak üçlü bir yapıya dayanır. Bu üçlü sac ayağında işçi sendikaları, işveren sendikaları ve kamu otoritesi bulunmaktadır. Bu yapı ortak sorunların çözümünde en etkili mekanizmadır. Özellikle gelişmiş ülkelerde bu üçlü yapıyı güçlü kılan organizmalar sendikalardır. Hem işçi hem de işveren sendikaları ve bunların üst organları olan konfederasyonlar çalışanların ve işletmelerin hak ve menfaatlerinin korunması çabalarını devletin kural koyma fonksiyonuyla birlikte yerine getirirler.

Ülkemizde de işçi sendikacılığı kadar işveren sendikacılığı da önemlidir. İşverenler farklı işkollarındaki sendikal hareketlerini bir bütün olarak tek çatı altında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) altında toplamışlardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buluş yapan işçi bedelini nasıl alır? 15 Nisan 2024 | 133 Okunma Yıllık izinle ilgili her şey 12 Nisan 2024 | 37 Okunma Aralıklı çalışmada yıllık izin hakkı 09 Nisan 2024 | 45 Okunma Aralıklı çalışmada ‘kıdem tazminatı’ 08 Nisan 2024 | 65 Okunma Bayram sonrası telafi çalışması 06 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar