SEÇİMLERDE SOSYAL POLİTİKANIN ÖNEMİ

Seçime sayılı günler kaldı. Partiler seçim meydanlarında, mitinglerde sosyal politiklara dair söylemlerini artırdı. Seçim yaklaştıkça seçim beyannamelerinde yer alan vaatlerin de üzerine...

Seçime sayılı günler kaldı. Partiler seçim meydanlarında, mitinglerde sosyal politiklara dair söylemlerini artırdı. Seçim yaklaştıkça seçim beyannamelerinde yer alan vaatlerin de üzerine çıkıldığı görülüyor.

Sosyal politika alanı; çalışma yaşamında yer alan haklardan sosyal güvenliğe, sosyal yardımlara, engellilere, yaşlılara, korunmaya muhtaç gruplara, hatta çevre problemlerine kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkan bir alandır. Bu kadar geniş bir konu alanına sahip sosyal politikaya ilişkin vaatler de doğal olarak oldukça çeşitli olabiliyor.

Çalışanlara ek gösterge verilmesi, emeklilere dini bayramlarda ikramiye verilmesi, asgari ücretin artırılması, gençlere - kadınlara - yaşlılara yönelik korumacı politikaların geliştirilmesi gibi vaatler hemen hemen tüm partilerin ortak söylemleri.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buluş yapan işçi bedelini nasıl alır? 15 Nisan 2024 | 133 Okunma Yıllık izinle ilgili her şey 12 Nisan 2024 | 37 Okunma Aralıklı çalışmada yıllık izin hakkı 09 Nisan 2024 | 45 Okunma Aralıklı çalışmada ‘kıdem tazminatı’ 08 Nisan 2024 | 63 Okunma Bayram sonrası telafi çalışması 06 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar