Rusya’da eğitim ve çalışma imkânı bir arada...

Rusya Federasyonu üniversiteleri çok köklü bir geçmişe sahip. Bilim dünyasının parlayan yıldızları bu üniversitelerde eğitim görüyorlar. Rus üniversiteleri günümüzün akademik atmosferinde...

Rusya Federasyonu üniversiteleri çok köklü bir geçmişe sahip. Bilim dünyasının parlayan yıldızları bu üniversitelerde eğitim görüyorlar. Rus üniversiteleri günümüzün akademik atmosferinde zaten mevcut olan altyapılarıyla çağın gerektirdiği tüm imkânları öğrencilerine sunuyorlar. Ruslar, Türk üniversiteleriyle iş birliğini ön planda tutmayı da çok önemsiyorlar.

Bu bağlamda TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öncü olarak bu iş birliğini sağlıyor. TOBB ETÜ Uluslararası Girişimcilik Bölümü öğrencilerini 3 ve 4. sınıfta Rus üniversitelerine gönderiyor. Bu gençler Rusya’da işletmecilik ve girişimciliği bu coğrafyanın dinamikleri çerçevesinde teorik ve pratik çerçevede öğreniyorlar. Ayrıca, TOBB vasıtasıyla bu öğrenciler Rusya’da Ukrayna’da iş yapan Türk Girişimcilerin sağladığı imkânlarla yakın bir gelecekte Moskova’da, Saint Petersburg’da, Kiev’de istihdam edilecekler. Ben de TOBB ETÜ öğretim üyesi olarak bu iş birliğini yerinde gözlemledim. Hem eğitim hem de işgücü piyasası bağlamında uluslararası düzeyde önemli bir iş birliğine tanıklık ettim.

İstihdam kapısı

Günümüzün küresel şartlarında istihdamı başka ülke fırsatları içinde geliştirmek önemli. TOBB imkânlarıyla hem Türkiye’de hem de Rusya’da eğitim alan gençlerimiz işgücü yatırım imkânlarını ülkemize çekme konusunda elçi görevi görmekle önemli bir iş yapıyorlar. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun desteğiyle ülke içerisinde gerçekleşen özel sektör - üniversite iş birliği yurt dışındaki firmalarımızla da devam etmiş olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yoksulluk ve zorla çalıştırma 25 Mart 2024 | 59 Okunma Özel güvenlik ilgi bekliyor 22 Mart 2024 | 87 Okunma Yemek yardımı neden önemli? 18 Mart 2024 | 81 Okunma Ramazan’da çalışma hayatı 15 Mart 2024 | 114 Okunma İş sözleşmesi ve işyeri devri farklı 11 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar