İşbaşı eğitimi gençlere istihdam kapısını açıyor

Gençlerin iş yaşamına ilk adımı atmaları, işbaşı eğitim programı ile mümkün olabiliyor. Programa katılanlar istihdam fırsatını yakalıyor ve işe girerken ‘deneyiminiz var mı’ sorusuna olumlu yanıt veriyorAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın son yıllarda uyguladığı çok önemli bir program var.

Bu programa “işbaşı eğitim programı” adı veriliyor. Özellikle çalışma yaşına gelmiş gençlerimizin iş yaşamına girmede ilk adımı atmaları bu programla mümkün olabiliyor. Programa dahil edilen gençler istihdam edilme fırsatını yakaladıkları gibi aynı zamanda işe girerken hep sorulan “deneyiminiz var mı?” sorusunu da bu program sayesinde olumlu olarak cevaplıyorlar.İşbaşı Eğitim Programı işsizlikle mücadelede “aktif işgücü programı” olarak düşünülmeli. Bu programla geçici bir yardım ya da geçici bir çözüm bulmanın ötesinde kalıcı istihdam yaratmak amaçlanmaktadır. Gençlere beceri ve nitelik kazandırarak iş yaşamına girmeleri bakımından kolaylık sağlanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Geride kalanlara aylık bağlanması 22 Nisan 2024 | 144 Okunma Gemiadamları ve yılık izinleri 20 Nisan 2024 | 78 Okunma Buluş yapan işçi bedelini nasıl alır? 15 Nisan 2024 | 136 Okunma Yıllık izinle ilgili her şey 12 Nisan 2024 | 39 Okunma Aralıklı çalışmada yıllık izin hakkı 09 Nisan 2024 | 46 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar