İş beğenmeyenin yardımı kesilecek

Sosyal yardımla yaşanların bu duruma alışmaması ve istihdam edilmesi için çok önemli bir adım geldi. Bu kişileri istihdam eden işverene teşvik verilecek. Kendisine önerilen işi 3 kez kabul etmeyenin yardımı...

Sosyal yardımla yaşanların bu duruma alışmaması ve istihdam edilmesi için çok önemli bir adım geldi. Bu kişileri istihdam eden işverene teşvik verilecek. Kendisine önerilen işi 3 kez kabul etmeyenin yardımı ise 1 yıl kesilecek.

Sosyal yardımların amacı, kişilerin yoksulluğa düşmelerinin engellenmesi. Yani, sosyal yardım alan kişiye sağlanan desteklerin miktarı, ortalama gelir seviyesinin altındadır.

Sosyal yardımlarla kişinin gündelik hayatını sürdürebilmesi sağlanmaya çalışılır. Ülkemizde son dönemde sosyal yardımların kapsadığı nüfus önemli ölçüde arttı.

Sosyal yardım alanların yardıma muhtaç kalmamalarının sağlanması için sosyal yardım istihdam bağlantısının kurulması gerekiyor. Bu konuda, çok önemli bir adım atıldı ve sosyal yardım alan kişileri istihdam eden işverene teşvik getiren yönetmelik yayımlandı.

32 milyar TL harcandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2016 yılı verilerine göre, geçtiğimiz yıl toplamda 32 milyar TL’lik sosyal yardım yapılmış. Sosyal yardımlardan 3 milyon 154 bin hane faydalanmış. Sosyal yardımların gayri safi yurt içi hasıla içerisindeki oranı da yüzde 1.45’e yükselmiş. Sosyal yardımların miktarının artması ve kapsamının genişlemesi önemli. Ancak bundan daha önemli olan, sosyal yardımların hak temelli dağıtılması ve sosyal yardım alanların bu yardımlara muhtaç olmamasının sağlanmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yoksulluk ve zorla çalıştırma 25 Mart 2024 | 59 Okunma Özel güvenlik ilgi bekliyor 22 Mart 2024 | 87 Okunma Yemek yardımı neden önemli? 18 Mart 2024 | 81 Okunma Ramazan’da çalışma hayatı 15 Mart 2024 | 114 Okunma İş sözleşmesi ve işyeri devri farklı 11 Mart 2024 | 96 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar