Emeklilere ‘1000 TL’ ikramiye gün sayıyor

Emekliler ve malulen emekli olanlar Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de 1000 TL ikramiye alacak. Dul ve yetim aylığı alanlar ise ölüm aylığı oranında ikramiye alabilecekler. İkramiyeler 17...

Emekliler ve malulen emekli olanlar Ramazan Bayramı öncesinde olduğu gibi Kurban Bayramı öncesinde de 1000 TL ikramiye alacak. Dul ve yetim aylığı alanlar ise ölüm aylığı oranında ikramiye alabilecekler. İkramiyeler 17 Ağustos’a kadar ödenecek.

İlk kez Ramazan Bayramı’nda emeklilere ödenen bayram ikramiyesi, kurbanda da hesaplara yatacak. Dün itibarıyla emekli olmak için dilekçelerini verenler de kurbanda ikramiye alabilecekler. Emekliler ile birlikte dul ve yetim aylığı alanlara da bayram ikramiyesi ödeniyor. Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlara ödenen ikramiye rakamı ise farklı.

Bayram ikramiyesi her yıl Ramazan ve Kurban bayramından önce SGK’dan gelir veya aylık alanlara ödeniyor. Dolayısıyla, emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, malulen emekliler yılda iki kez bayram ikramiyesi alıyorlar. İkramiye sayesinde bayram harcamaları için emeklilerin eli rahatlamış oluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Buluş yapan işçi bedelini nasıl alır? 15 Nisan 2024 | 133 Okunma Yıllık izinle ilgili her şey 12 Nisan 2024 | 38 Okunma Aralıklı çalışmada yıllık izin hakkı 09 Nisan 2024 | 45 Okunma Aralıklı çalışmada ‘kıdem tazminatı’ 08 Nisan 2024 | 65 Okunma Bayram sonrası telafi çalışması 06 Nisan 2024 | 79 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar