İkramiyenizi unutmayın!

Otuz yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini otuz yıl üzerinden alan memur emeklileri için düzenleme yapılmış ve ikramiye farklarının ödenmesine başlanmıştı.Ancak SGK’ya...

Otuz yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini otuz yıl üzerinden alan memur emeklileri için düzenleme yapılmış ve ikramiye farklarının ödenmesine başlanmıştı.
Ancak SGK’ya başvurmayan kişilere ikramiye farkı ödenmiyor. Başvuru için de 29 Ocak son tarih. Bu tarihten sonra başvuru yapılsa bile ikramiye farkı ödenmeyecek. Dolayısıyla 29 Ocak’a kadar başvuru yapılması şart.

7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olmuş ve emekli olduğunda 30 yılın üzerinde hizmeti olmasına rağmen emekli ikramiyesini 30 yıl üzerinden almış kişiler, SGK’ya başvurarak ikramiye farkı talep edebiliyorlar.

Mirasçı da alabilir

Diğer yandan, 30 yılın üzerinde çalışması olmasına rağmen 30 yıl üzerinden emekli ikramiyesi almış kişiler eğer hayatlarını kaybetmişlerse geride kalan mirasçıları da başvuru yaparak ikramiye farklarını alabilecekler.

İkramiye farklarının ödenmesi için SGK’ya başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru yapılmadan SGK bu durumdaki kişileri tespit ederek otomatik olarak ödeme yapmıyor. Dolayısıyla, bu durumda olan kişiler veya bu kişilerin yakınları mutlaka SGK’ya başvuru yapmalılar. Yalnızca daha önce ikramiye farkı için dava açmış ve davası sonuçlanmamış kişilerin SGK’ya başvuru yapmasına gerek yok. Bunun dışındaki kişilerin başvuru yapması şart.

Memur emeklilerinden ikramiye farkı alacağı olanlar, başvurularını Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Görevlileri Daire Başkanlığı’na yapacak. Posta yoluyla başvuru yapacak kişilerin evraklarını takip edebilmek için iadeli taahhütlü posta yöntemini kullanması yerinde olacaktır. Bu sayede, başvuru sahipleri ödeme takvimini ve dilekçelerinin hangi aşamada olduğunu takip edebilirler.

Ne zaman ödenecek?

İkramiye farkları için başvuru gerektiğinden herkes için tek bir ödeme tarihi yok. Kişilerin SGK’ya ne zaman başvuru yaptıkları ve ikramiye farkının ne kadar olduğuna göre ikramiye farklarının ödeme tarihi değişiyor.

İkramiye farkı 7 bin 500 TL’ye kadar olan kişilerin ikramiye farkları üç ay içerisinde ödeniyor. 7 bin 500 TL’den daha fazla ikramiye farkı olan kişilerin ikramiye farklarının 7 bin 500 TL’ye kadar olan kısmı başvuru tarihinden itibaren üç ay içerisinde, 7 bin 500 TL’nin üzerindeki kısmı ise başvuru tarihini takip eden yılın aynı ayı içerisinde ödeniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fazla çalışmanın ispatı 29 Mart 2024 | 19 Okunma Yoksulluk ve zorla çalıştırma 25 Mart 2024 | 59 Okunma Özel güvenlik ilgi bekliyor 22 Mart 2024 | 89 Okunma Yemek yardımı neden önemli? 18 Mart 2024 | 81 Okunma Ramazan’da çalışma hayatı 15 Mart 2024 | 115 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar