Teyzemin ölümü ve ardından ikiz torun sevinci...

Geçtiğimiz hafta çarşamba ve perşembe günleri, bir kederle bir sevinci art arda yaşadık ailece...Uzun süredir kanser tedavisi gören teyzem Nurinisa Şahan (Karslıoğlu), Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Geçtiğimiz hafta çarşamba ve perşembe günleri, bir kederle bir sevinci art arda yaşadık ailece...

Uzun süredir kanser tedavisi gören teyzem Nurinisa Şahan (Karslıoğlu), Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde son nefesini verdi.

86 yıllık bir öyküyü götürüyorlardı morga, kardeşim Macit Gürbüz'le hastane görevlisi. Teyzemin öyküsünden bir bölümü bu köşede yazmıştım, "Tanış Ünlüler, Anılar, Giz Dökümleri" kitabıma da almıştım. Oradan kısa bir alıntı yapayım: "Yıl 1960... Teyzem Nurinisa Karslıoğlu, ebe olarak Erzurum'un Narman İlçesine atanıyor. İlk görev yeri orası ve o ilçenin ilk 'hükümet ebesi'... Bekâr teyzem o sırada, anneannemle birlikte gidiyorlar Narman'a. Narman tam bir mahrumiyet yeri o yıllarda. Betonarme bir tane bile ev yok, doğru dürüst dükkân yok, evlerde su yok, elektrik yok, yolları kışın kardan kapanıyor 4-5 ay. Teyzem ilçe merkezi dışında, köylere de doğuma gitmeye başlıyor, at sırtında, yayan ve çoğu kez birkaç jandarma eşliğinde. 'Ebe Gız' diyorlar ona Narmanlılar..."

Böyle sürdü teyzemin yaşamı, binlerce çocuk doğurttu, bu arada kardeşlerim Macit'le, Sacit'in ve benim büyük kızım Aslıhan'ın da ebesi oldu, ne ki kendisi annelik sevincini tadamadı. Kocası da ölmüştü 25 yıl önce, yapayalnız yaşıyordu Kocaeli Karamürsel'de.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü'nün iki kardeşinin de ebesi idi teyzem. Narmanlı yıllarında Sayın rektörün babası Necmettin Amca da orada Mahkeme Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapmaktaydı. En büyük ağabeyleri Nevzat, yaz tatillerinde gittiğim Narman'da en yakın arkadaşımdı benim. Ve teyzem 4 yıl önce tedavisine Sayın Rektörün hastası olarak başlamıştı. Son olarak da yine onun ilgili olduğu serviste yatıyordu. Şahsen bir tanışıklığım olmayan Rektör Bey, hiç bize bir şey belli etmeden gerekli ilgiyi gösteriyordu. En son, ölüm raporunda çıkan gereksiz bürokratik bir engeli de yerinde müdahale ile kaldırttı. Kendisine teşekkürü bir borç biliyoruz. Annesi Melahat Hanımefendi, teyzemin cenazesine gelip katıldı torunuyla birlikte, bu vefayı, bu dostluğu da hiç unutmayacağız.

Ve bir teşekkür de bugüne dek hiç oy ve destek vermediğim, vermeyi de düşünmediğim AKP'lilere... 188'e bir telefon etmem yetti, cenaze için ne gerekiyorsa yapıldı, hem de kusursuz. Bu arada telefonum da alındı... O telefon belli ki ilgili yerlere verilmiş, önce Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker aradı, başsağlığı diledi. Bir gün sonra ise, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına bir bayan arayıp cenaze hizmetlerinden memnun olup olmadığımızı sordu. "Çok memnunuz Hanımefendi, teşekkür ederiz" dedim.    

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar