Hesaba oturmak

Bir hesaba oturduk, ne almış ne vermişiz. Bir hesaba oturduk, hesabı kesmek için. Bir hesaba oturduk başka hesaplar için.Bir hesaba oturduk, karşıda bilgi, karşıda kendimiz, karşıda çelişkiler, karmaşık...

Bir hesaba oturduk, ne almış ne vermişiz. Bir hesaba oturduk, hesabı kesmek için. Bir hesaba oturduk başka hesaplar için.

Bir hesaba oturduk, karşıda bilgi, karşıda kendimiz, karşıda çelişkiler, karmaşık ilişkiler…

Bir hesaba oturduk "hesapta olmayanların" bolca olduğu, çevremizde dönüp durduğu… Bir hesaba oturduk, demir istençler gerek, önyargılar kıran vurucu sözler gerek, yüzleşmeler gerek korkmadan.

Bir hesaba oturduk hesapsızlığın hesabı… Çok hesaplı olmanın hesabı, asabı…

Dünyanın hesabı bu hesap, evrenin hesabı, ötelerin hesabı… İçimin hesabı, dışımın hesabı. Yanılgıların, yansıların, değişimlerin, değişmemelerin, değişememelerin hesabı. Düşünme kısırlığının, sığlığının da hesabı… Ve akıntıya kapılıp gitme kolaycılığının çetin ve sabır tüketen hesabı.

Bu Tanrı'dan alınan bir hesap, Tanrı'ya verilen bir hesap, Tanrı'dan sorulan bir hesap.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar