A'dan Z'ye Kirletilmiş Kadın

"Hinduizm diğer doğu dinleri gibi çok tanrılıdır. Hindu kutsal metinlerinde kadını aşağılayan, lanetleyen ayetler, öven ayetlerden daha çoktur.Şu yüzkarası ilahi metinlere bakar mısınız?Bir...

"Hinduizm diğer doğu dinleri gibi çok tanrılıdır. Hindu kutsal metinlerinde kadını aşağılayan, lanetleyen ayetler, öven ayetlerden daha çoktur.

Şu yüzkarası ilahi metinlere bakar mısınız?

Bir kadının aklı, yüksek disiplini kaldıramaz, kadının aklı zayıftır (Rig Veda 8/17-33

Kadın bıçağın keskin yüzüdür. Kadın bir illüzyondur. Bir zehirdir. Bir ateştir, bir yılandır. (Mahabarat 13/40

Hindu geleneklerine göre çocuk yaştaki kızlar, Hindu tapınaklarına hizmet için verilir. 'Jogini' adı verilen kız çocuklar sözde 'Hindu ilahları' ile evlendirilerek onlara adanır. Gerçekte ise tapınakta görevli Hindu erkeklere cinsel hizmet verirler. Bu uygulama ilk olarak brahmanlar tarafından, halkın ilgisini tapınaklara çekmek ve onlardan para toplayabilmek için ortaya atılmıştır. Ahlaksız erkeğin bir başka tuzağıdır.

Brahmanlar halkı bu uygulamanın içinde yer almaları için teşvik ederler. 'Versa darsanam punyam papa Nasanam' (Fuhuş yapan kadına bakma meziyeti günahlardan kurtulmanın yoludur) şeklinde bir de sloganları vardır. Ancak egemen ülke İngiliz yönetiminin çıkardığı yasalarla bu ahlaksız uygulama yasaklanır. Ne var ki önlenemez, ülke içinde aynen devam eder. Çünkü kadın tarih boyunca münfail olmuş, fail olamamıştır. Erkek onu damızlık olarak ayırmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar