Uluslararası emperyalist saldırganlık

Araştırmacı-yazarlığın hakkını verenler öyle az ki... Rastgele bilgi yığıntılarını, kes-yapıştır bilgilerinin derlemelerini araştırmacılık sananlarla dolu ortalık.Bu...

Araştırmacı-yazarlığın hakkını verenler öyle az ki... Rastgele bilgi yığıntılarını, kes-yapıştır bilgilerinin derlemelerini araştırmacılık sananlarla dolu ortalık.

Bu olumsuzlukları semtine uğratmayan bir araştırmacı yazarın Nergiz Yayınları arasından çıkan "20. Yüzyıldan 21. Yüzyıla Uluslararası Emperyalist Saldırganlık" adlı yapıtını bugün yazı konusu edeceğim.

Halid Özkul'dur bu araştırmacı-yazar.

Kitabın sonundan başlayayım, kaynakçasından... Tam 5,5 sayfa ve çoğu yabancı kaynaklar. Sonra başa dönelim; yazarın öteki yapıtlarına. Onları da yazalım ki, nasıl bir insandan söz ettiğimiz daha iyi anlaşılsın: Emperyalizm, CIA ve Türkiye, Yeni Dünya Düzeni, Havâss'ın Sözleri (şiir), Gizli Ordular- CIA, Gizli Ordular-RT-CFR-BG-TC, ABD-İzrael Global Devlet Terörü, Devlet Terörü ve Ajan Provakatörler, Globalist Karşı Devrim, Globalist Emperyalizmin Kurgusal Felaketler Militarizmi, Pentagon-NSA-CIA-Masonlar, Vatikan-BND-Mafia-Gladio, Yeni Dünya Düzeni Hâkimleri-Round Table-Council, Foreign Relation-Bilderberd Group-Trilateral Commision, Sır Tarikatları. Sınıflar Mücadelesinin Adı Konmamış Tarihi.

Halid Özkul, tanıtacağımız kitabını esas olarak iki bölüme ayırmış; ilk bölüm "Tekelci Kapitalizmin Emperyalist 'Yeni' Siyaseti Olarak 'Globalist Hegemonya'" adını taşıyor. İkinci bölümde ise yazar "Emperyalizmin Kıtalararası Medyatik Kontr ve Kontra Gerilla Çalışmaları"nı ele alıyor. Bu ikinci bölümde tüm dünyayı tarıyor yazar; Latin Amerika, Asya, Afrika, Avrupa, Avustralya anakaralarının bu saldırganlıklara muhatap olan ülkelerinde bu bağlamda olup bitenler; tarih, yer, zaman verilerek ve olayların nasıl başlayıp geliştiği anlatılarak okura aktarılıyor.

Kitap Halid Özkul'un şu sözleri ile başlıyor: "Düşmanınız aranıza sizin üniformanızla, sizin maskenizle girer. Sizin en uç ezberleriniz ile konuşur. Onu açığa çıkartmanız, bu akıl oyunundaki bilgeliğinizin bilinçli eylem (praxis) gücüne bağlıdır."   

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar