Yeminli Mali Müşavir'mişim, 69 yaşındaymışım, ee sonra?

Damarına basmışım, dev aynasında gördüğü ve gösterdiği o yazıcının gerçek yüzünü göstermişim, o da tepki göstermiş, bunu doğal karşılamak gerek, üzerinde durmaya...

Damarına basmışım, dev aynasında gördüğü ve gösterdiği o yazıcının gerçek yüzünü göstermişim, o da tepki göstermiş, bunu doğal karşılamak gerek, üzerinde durmaya, yanıtlamaya değmez, diye düşündüm ve bunu dillendirdim de... Ama sonra baktım, satır aralarında bazı imalar, aba altından sopa göstermeler ve de her zamanki gibi yüksekten bakıp aşağılama çabaları var.

Ee o zaman bir iki laf etmek gerek... İktidara yaslanıp havuz medyasından beslenen bu arkadaş, hakkımda edindiği internet bilgileri ile veryansın etmiş. Şairliğimi ve öykücülüğümü küçümsüyor ama yazdığım 16 adet kitabımdan (bunların 4'ü şiir, ikisi öykü, 2'si deneme, 1'i oyun ve senaryo ve geri kalanlar da birkaç bin sayfayı bulan araştırma-inceleme yapıtlardır) herhangi birinden tek satır okumamış.

Bu ayıptır en hafif deyimiyle. Biz kimin hakkında ne yazdıysak bugüne dek, eserlerini baştan sona okuyarak, notlar alarak yaptık. O yazımızda topa tuttuğumuz o kitabı da okuduk dikkatlice.

İlginç bir saptamam var böylesi durumlara dair: Her kim ki başımla baş edemez, hemen yaşıma saldırır, bu kişi de öyle yapmış. Evet Bey'im ben 69 yaşındayım. Her ay ortalama 2 bin sayfa kitap okuyorum, sürekli yazıyorum, köşe yazıları dışında dergilerde de yazıyorum. Her gün 5 km. yol yürürüm, 15 şınav çekerim, 2 dakika gölge boksu yaparım. 37 senedir şeker hastasıyım, bu hastalığın dilinden iyi anlarım, başka bir derdim de yoktur.

Eveet, şimdi gelelim bu yazıyı yazmamın asıl nedenine. Hiç gereği yokken, arkadaş yazısının bir yerinde "yeminli mali müşavirmiş" diyor. Çok düşündüm, bunu niye diyor, nereden icap etti acaba diye... Benim "Edebiyatlaşan Vergiler/Vergi ve Muhasebede Çok Bilinmeyenler" adlı 500 sayfalık bir kitabım vardır. Kaynakça bölümü 9 sayfadır. Alanında tektir. Edebi eserlerdeki vergi ile ilgili ögeleri yıllarca derlemiş toplamışımdır. Yani yalnızca mesleği ile uğraşan bir yeminli mali müşavir değilim. O ki mesleğimizi öğrenmiş, diline dolamış, bunu da öğreneydi. 

Peki neden mesleğim yazıya monte edilmiş? "Ayağını denk al, bak maliye seninle uğraşır" demek istiyor olabilir mi? Umarım yanılıyorumdur, fakat eğer böyle ise, arkadaş boşuna sallıyor. AKP sayesinde ben zaten mesleğimi yapamayacak hale geldim, beş aydır beş kuruş kazanmış değilim, kapımı açan yok. Yıl sonunu bekliyorum, mesleğimi terk edip, götürüp T.C. rumuzlu mührümü odaya teslim edeceğim. İkinci ihtimalse, "sen git yeminli mali müşavirlik yap, gazetecilik, yazarlık, şairlik senin neyine" demek istendiğidir. Bak kardaşcağızım, ben gazeteciliğin, haberden, röportaja, köşe yazısına dek, birçok dalında ürün verdim. İlçe muhabirliği yaptım ilçe muhabirliği! Nasıl yaptığımı, ne haberler çıkardığımı bilenler bilirler. Sen bilir misin ilçe muhabirliğini? İlçe muhabiri; polis, adliye, magazin, siyaset ve yerine göre savaş muhabiridir. Haa profesyonel olarak çalışmadım bir gazetede, işin o yanını bilmem...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 695 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 196 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 223 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 820 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar