Gayrimilli eğitim kitaplaştı…

Evet kitaplaştı, Kaynak Yayınları tarafından yayımlanan 238 sayfalık bu kitabın yazarı: Mustafa Solak.Mustafa Solak önce Cumhuriyet'in ilk yıllarında Atatürk tarafından başlatılan o aydınlanmacı, laik...

Evet kitaplaştı, Kaynak Yayınları tarafından yayımlanan 238 sayfalık bu kitabın yazarı: Mustafa Solak.

Mustafa Solak önce Cumhuriyet'in ilk yıllarında Atatürk tarafından başlatılan o aydınlanmacı, laik, yüzde yüz yerli ve milli olan eğitim çalışmalarını ve kurumlarını anlatıyor. Atatürk "Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, şanlı yaşatır ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder" diyordu.

Eğitimde Atatürk'ün gözettiği esaslarsa şöyle idi: Soru soran, araştıran, eleştiren, sentez yapan, vatan sevgisiyle dolu nesiller yetiştirmek. Kendimize yeterli olmak amacıyla uygulamaya ağırlık veriliyor, okul ile yaşam arasında bağlar kuruluyordu. Kızlar ve erkekler eşit bireyler olarak görülüyordu.

Sonra mı? Atatürk'ten sonra eğitim adım adım laiklik ve bilim karşıtlarının eline geçiyor, yabancılardan ulusal değer ve çıkarlara aykırı destek ve tavsiyeler alınmaya başlanıyor.

Ve AKP dönemi… Kimlikçilik hortluyor millet olgusu ve dolgusunu çözüp parçalayabilmek için. Karma eğitim karşıtlığı yükseliyor. Atatürk ilke ve devrimleri eğitim programlarından ve kitaplardan çıkarılıyor. Bu amaçla imam-hatip okullarının sayısı inanılmaz ölçüde artırılıyor. Bu kitapta var sayılar. İmam-Hatiplerdeki öğrenci sayısı 2002 yılında 71.100 iken 2017 yılında 645.318'e tırmanıyor, okul sayısı ise 450'den 1452'ye çıkıyor, yani %322'lik bir artış. Öğrenci sayısındaki artışsa %908. Bu okullar ekonomik olarak da gözetilmekteler en fazla müsaadeye mazhar yapılarak. Proje okulları devreye sokuluyor.

Asıl amaç, adım adım tüm okulları imam-hatipleştirip kendi ümmetçi-dinci zihniyetlerini hâkim kılmak. Ne olacak hâkim kılınınca? Baş eğen, sormayan, sorgulamayan, tek yönlü düşünen, bellek hamalı, köle ruhlu kuşaklar yetiştirmek ve bunları rahatça gütmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar