Estek köstek ve köstekli dönek

"Kostak" sanırlardı onu nice dar ufuklular, nice parti körleri, "Boşa kostaklanma kostak değilsin" diyenlere, demeye getirenlere, hatta diyecek olanlara açarlardı bayramlık ağızlarını. O kostak sanılan yararlanırdı bu...

"Kostak" sanırlardı onu nice dar ufuklular, nice parti körleri, "Boşa kostaklanma kostak değilsin" diyenlere, demeye getirenlere, hatta diyecek olanlara açarlardı bayramlık ağızlarını.

O kostak sanılan yararlanırdı bu durumdan; korkaklığını, kofluğunu örtsün diye iyice sertleşir, iyice hoşgörü özürlü olur, daha sert tondan ve yüksek perdeden "Alayına!" diyerek kostaklanma gösterilerine başlardı.

Aksesuar da kullanırdı şark kurnazlığı yöntemleriyle. Sözgelimi ip... Hani şimdi İYİ'ye "İp" diyor ya, o ne iplere sarılmış, ne iplerden atlamıştı. Bir Abdullah'ı o ipten almış, bir başka Abdullah'a ip uzatıp en yukarılara çekmişti. Ve sonra gazaba gelip Abdullah'ın ağasına fırlatmıştı o ipi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Damal'ın Dağı'nda Atatürk mucizesine tanıklık ve Gündeş'te gördüklerim… 09 Temmuz 2019 | 700 Okunma Dağlara sor bir de… 06 Temmuz 2019 | 197 Okunma Benlik, intihar ve kolektif narsisizm çözümlemeleri… 02 Temmuz 2019 | 225 Okunma Makalat ve Tarih-i Taberi'ye göre Adem'in yaratılışı ve coğrafya cehale 29 Haziran 2019 | 827 Okunma Bayburt, davet ve Dedem Korkutça sözümleme… 25 Haziran 2019 | 201 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar