Yeni meclis başkanı kim olacak?

MHP Meclis başkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini AK Parti’nin adayını destekleyeceğini açıkladı. ★ Hal böyle olunca gözler AK Parti cephesine çevrildi. İktidarın Meclis başkan...

MHP Meclis başkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini AK Parti’nin adayını destekleyeceğini açıkladı.

Hal böyle olunca gözler AK Parti cephesine çevrildi. İktidarın Meclis başkan adayı kim olacak?

Beş partili Meclis’in önümüzdeki dönem yönetimi kolay olmayacak. Meclis başkanına çok iş düşecek.

Ankara kulislerinde adı geçen ve şayet aday olursa kazanmasına kesin gözüyle bakılan tek isim var: Binali Yıldırım.

Binali Yıldırım’ın görev adamlığını sorgulamak mümkün değil. Kazanamayacağını bile bile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Davutoğlu krizinin hemen ardından iktidarda iki başlılık tartışılırken Erdoğan’a tam bir bağlılıkla başbakan oldu.

Şayet cumhurbaşkanı, Yıldırım’a “Meclis başkanı ol” derse, Binali Bey buna “Hayır” demez.

Kaldı ki Yıldırım’ın ekip arkadaşları da aynı fikirde, “Binali Yıldırım liderinin, partisinin uygun gördüğü her görevi layıkıyla yapmak için çalışır. Meclis başkanlığı ya da başka bir makam... Görevin ne olduğu fark etmez...” diyorlar.

Erdoğan ve Yıldırım arasında henüz böyle bir görüşme yok. Dolayısıyla Meclis başkanlığı konusunda alınmış nihai bir karar da yok.

Ancak kulislerden anladığımız o ki Erdoğan’ın Meclis başkanlığı için aklındaki ilk isim Binali Yıldırım ve Yıldırım da bu teklife olumlu yaklaşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar