Yeni kabinenin bakan adayları

24 Haziran’dan bir ay önce “Erdoğan seçilirse yeni kabine teknokrat ağırlıklı olacak” yazmıştım. Ankara’dan gelen haberler gösteriyor ki yeni bakanlar kurulunun dizaynı bu istikamette...

24 Haziran’dan bir ay önce “Erdoğan seçilirse yeni kabine teknokrat ağırlıklı olacak” yazmıştım.

Ankara’dan gelen haberler gösteriyor ki yeni bakanlar kurulunun dizaynı bu istikamette ilerliyor.

Kulislerde adını duyduğum bakan adaylarının isimlerini yazayım.

Dışişleri Bakanlığı için en çok konuşulan isim Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın.

Yine Beştepe’den bakan adayı olarak ön plandaki bir başka isim Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank.

Yeni kabinede müsteşarlara dikkat! Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı için Müsteşar Yusuf Tekin, Adalet Bakanlığı’na Müsteşar Selahaddin Menteş, Savunma Bakanlığı’na Müsteşar İsmail Demir herkesin zikrettiği bakan adayları arasında.

Bürokrasiden İstanbul Valisi Vasip Şahin veya İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da yeni kabineye girerse şaşırmayın.

Siyaset dışından isimlere gelince... Dünyaca ünlü ekonomist Daron Acemaoğlu’nun ekonomi bakanlığıyla ilgili adının geçtiğini artık duymayan kalmadı.

Bunun dışında Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, THY eski Genel Müdürü Temel Kotil, DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Opak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Goldman Sachs Türkiye Direktörü Çağlayan Çetin konuşulan isimler arasında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar