Sorumlu sadece 3 polis mi?

Ankara Garı Katliamı ile ilgili ihmaller noktasında devlet önemli bir adım attı: Ankara Emniyet Müdürü ile istihbarat ve güvenlik şube müdürleri görevden alındı. * Bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun...

Ankara Garı Katliamı ile ilgili ihmaller noktasında devlet önemli bir adım attı: Ankara Emniyet Müdürü ile istihbarat ve güvenlik şube müdürleri görevden alındı.

*

Bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla gerçekleşen görevden almalar sorumlu bir devlet adamı olmanın gereğidir. Peki yeterli midir? Asla.

*

Sıradan bir görev kusurundan ya da ihmalden bahsetmiyoruz... Bahsettiğimiz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi... Bu eylemin bir faciaya dönüşmesinin en büyük nedeni ise devletin güvenlik ve istihbarat zafiyeti.

*

Gazeteci İrfan Aktan önemli bir soru soruyor: Güvenlik zafiyeti yoksa Ankara Emniyet Müdürü neden görevden alındı? Zafiyet varsa, “yoktur” diyen İçişleri Bakanı niye görevde?

*

İçişleri Bakanı Selami Altınok, İstanbul’da görev yaptığı dönemden tanıştığım kıymetli biridir. Gel gör ki, bakanlığı döneminde 167 polis şehit oldu, 123 sivil öldü. Altınok, hiç kimsenin kendisini görevden almasını beklemeden derhal istifa etmelidir. İstifa, her zaman “beceriksizim” demek değildir, bazen de kendi elinde olan ya da olmayan koşullar nedeniyle “yetersiz kaldım” demektir. Erdemli insanlara özgü asil bir özürdür. İstifa sadece suçluluk göstergesi de değildir. Aynı zamanda karşınızdakilere verdiğiniz değerin egonuzdan yüksek olduğunun göstergesidir.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar