Son yaşananlardan çıkarmamız gereken dersler var

Suriye’de son yaşanan sürecin ardından almamız gereken dersler var. Bir: Suriye politikamızı artık bir zahmet değiştirmek zorundayız.

Esad, Suriye’de var olmaya devam edecek. Türkiye’nin Esad’sız Suriye hayali sizlere ömür.

İki: Amerika dostumuz değil biliyorduk ama Rusya hiç değilmiş bunu anlamak zorundayız. Anlamak zorunda olduğumuz esas şey ise ülkelerle ve liderleriyle dostluk-kankalık gibi ilişkiler yerine, milli menfaatlerimize dayalı akılcı ilişkiler kurmak zorunda olduğumuz.

Üç: Misak-ı Milli sınırları içinde kendi ulusal güvenliğimiz tehdit edilmediği sürece bilhassa çevre ülkelere ve emperyalizmin bu coğrafyadaki tezgahlarına bulaşmamak.

TÜRKİYE’YE DOĞALGAZ VEREN ÜLKELER…

İddia oydu ki “Amerika’nın son yaptırımları sonrası Mayıs 2019 itibarıyla İran’la ticaret tamamen yasaklandı. Türkiye artık İran’dan doğalgaz alamıyor. Bu da Rusya’ya bağımlılığımızı daha da artırdı.” Bu soruyu direkt Enerji Bakanı’na sordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.485 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.504 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.125 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar