Saçmalığa bak

Gezici Araştırma Şirketi 23 Haziran'a dair yaptıkları son anketin sonuçlarını kamuoyuna açıklamayacaklarını duyurdu. Gerekçe neymiş?

Türkiye çok kutuplaşmış, bu kutuplaşmayı beslemek istemiyorlarmış. Arkadaş kapat o zaman dükkanı!

Sonucunu yayınlamayacaksan ne diye anket yapıyorsun? Elde ettiği verileri kamuoyuyla paylaşamayan bir kamuoyu araştırma şirketi olur mu? Dünyanın neresinde böyle bir garabet görülmüştür.

Bu anket şirketleri, anketler meselesine dair en sert eleştirileri yapanlardan biri benimdir herhalde. Ayrıca Türkiye’nin kutuplaştığını söylemek için de “araştırma şirketi” olmaya falan gerek yok.

Ama o kutuplaşmayı da anketlerden oluşan bilgi kirliliğini de ortadan kaldıracak en önemli çarelerden biri, bilim ışığında ortaya konan objektif bilgilerdir.

Bu bilgileri tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşmaktır. Ne yapalım ülke kutuplaştı diye gidip kendimize başka bir vatan mı bulalım? Olmadı Gezici, otur sıfır!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.484 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.504 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.124 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar