RTÜK'ten bildiriyorum: Kurulun Netflix-Youtube politikası nasıl olacak?

İnternet üzerinden isteğe bağlı yayın yapan başta Netflix olmak üzere tüm platformlar RTÜK denetimi altına alındı. Hal böyle olunca herkes “Acaba oraya da sansür mü gelecek? Normal TV kanalları gibi bu platformlardaki içeriğe de müdahale mi edilecek?” diye soruyor.

Dün RTÜK’ten çok üst düzey isimlerle görüştüm. Bu soruları sordum. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in kısa süre önce yaptığı açıklama aslına bakarsanız RTÜK’ün bu platformlarla ilgili denetim politikasına dair ortak kanaatin ve uygulamanın sinyallerini veriyor. Öncelikle ortada ne bir yönetmelik var ne de bir kurul kararı. Dolayısıyla RTÜK’ün bu platformlara kısa süre içinde müdahale etmesi zaten mümkün değil. RTÜK’ün hangi şartta olursa olsun bu platformlarla ilgili devreye girmesi daha zaman alacak.

'TV KANALLARI İLE BU PLATFORMLARI AYNI KEFEYE KOYAMAYIZ!’

RTÜK’te başkan ve kurul üyelerinin büyük kısmı insanların kendi talepleriyle üye olup, satın aldıkları içeriğin denetimiyle ilgili olarak aynı noktadalar: “Kişisel haklara saygı gereği bu içeriğe karasal yayındaki kanallar gibi denetim, müdahale olmaz, olamaz!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.484 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.504 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.124 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar