Rota yeniden oluşturuluyor!

Tam da Amerika’ya “Yeter senden yediğimiz kazıklar ben artık yüzümü Rusya’ya dönüyorum” demek üzereyken İdlib’te Ruslar tarafından ağır satışa uğrayınca “Yine en iyisi Amerika mı acaba?” diye sormaya başladı ahali. Anlayacağınız rota yeniden oluşturuluyor!

Uluslararası ilişkiler alanında tüm zamanların en önemli isimlerinden Henry Kissenger “Diplomasi” isimli kitabında der ki, “Dostluk ve düşmanlık kavramı sizin özel hayatlarınız içindir.

Diplomaside böyle kavramlar yoktur.” Etkili ve başarılı diplomaside tek kriter bir ülkenin milli menfaatleridir. Dostluk ve düşmanlık kavramlarına saplanıp kalmak değil, değişen zaman ve şartlara göre kendi ulusal çıkarlarının gereğini yapmaktır esas olan… Biz bunu birkaç istisnai dönem dışında bir türlü anlayamadık.

Anlayamadığımız için de hayâl kırıklıklarından kafamızı kaldıramıyoruz. Şunu bir anlayalım olur mu kimse bizim mutlak dostumuz ya da mutlak düşmanımız değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar