O vekillere kızmayın, muhtemelen neye oy verdiklerini bilmiyorlar!

Yıllar önce Burhan Kuzu anlatmıştı. Meclis’te iktidar ve muhalefet vekilleri arasında bir sohbet sırasında muhalefetten bir vekil diyor ki “Bu Meclis’in en önemli adamı Salih Bey (O dönemki AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz’u kast ediyor) Siz bir oylama sırasında Salih Bey’e bakıyorsunuz.

O elini kaldırırsa kaldırıyorsunuz. Biz de Salih Bey’e bakıyoruz, o elini kaldırırsa kaldırmıyoruz, kaldırmazsa kaldırıyoruz.” Meclis’te -istisnalar dışında- hiç kimsenin oylamaların içeriğinden haberdar olmadığını gösteren ibret verici bir hikayeydi bu. Anlaşılan o ki aradan geçen yıllar pek de bir şey değiştirmemiş. Malum, Cumhurbaşkanı termik santrallerin çalışma süresinin uzatılması konusundaki maddeyi veto etti.

AK Partili vekiller sosyal medyadan cumhurbaşkanını tebrik sırasına girerken atladıkları bir şey vardı: Erdoğan’ın veto ettiği madde onların oylarıyla Meclis’ten geçmişti! Ve oylama tutanakları açıklandığı gördük ki neredeyse tamamı Meclis’teki o maddenin oylamasına kabul oyu vermişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum