Memleket Sevdası

PKK bir terör örgütü, işi kan dökmek... Ama PKK’nın bugün işlediği cinayetlere bir bakın: Gencecik polisleri uykuda yakalayıp ellerini arkadan bağlayarak ensesinden vurmak, bir binbaşıyı...

PKK bir terör örgütü, işi kan dökmek...

Ama PKK’nın bugün işlediği cinayetlere bir bakın: Gencecik polisleri uykuda yakalayıp ellerini arkadan bağlayarak ensesinden vurmak, bir binbaşıyı çocuklarının, karısının gözü önünde katletmek, bankada sıra bekleyen askeri sinsice arkasından yaklaşarak infaz etmek...

Terör örgütü, derin devletle kol kola ülkeyi kana buladığı 1990’larda bile böylesine ağır provokatif eylemler yapmamıştı.

PKK, kendi tarihinde ilk kez saldırı stratejisini Türkiye’de daha geniş kitleleri provoke etme hedefi üzerinden kurguluyor.

***

Sadece PKK mı?

Tesadüfe bakın ki tıpkı 1990’larda olduğu gibi PKK ile sözleşmişçesine kendisine “devlet görevlisi” diyen adamlar da bölgede eş zamanlı başka bir terör dalgası başlatıyor.

Özel Harekat şantiye basıyor... İşçileri ellerini arkadan kelepçeleyip yüzüstü yere yatırıyor. “Ne yaptı lan bu devlet size?” diye soruyor. Ve bu anlar videoya kaydedilerek internet üzerinden tüm Türkiye’ye seyrettiriliyor.

Öldürülen bir PKK’lı kadın teröristin cesedini çırılçıplak soyduktan sonra fotoğraflarını çekip basına servis etmenin adı provokasyon değilse nedir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar