Kadın 'dayak yedim' diyor ahali 'kim haklı' tartışması yapıyor

Memleketteki aklını yitirme halinin onlarca emaresinden biri de bu! Bir kadın çıkıp diyor ki “Şiddet gördüm, kafamda kül tablası kırıldı.” Bizim gerizekalılar “Ne yaptı da şiddet...

Memleketteki aklını yitirme halinin onlarca emaresinden biri de bu! Bir kadın çıkıp diyor ki “Şiddet gördüm, kafamda kül tablası kırıldı.” Bizim gerizekalılar “Ne yaptı da şiddet gördü acaba?” diye soruyor. Utanmadan milletin gözünün içine bakarak alttan alta “Kim haklı?” tartışması yapıyorlar.

Daha da acısı bir başka kadın çıkıp “Her ilişkide itiş kakış olur. Kadın istemezse dayak yemez” kabilinden akla ziyan sözler söyleyebiliyor. Velhasıl acınacak haldeyiz Türkiye’m.

EMNİYETTEN TAKSİLERE YAKIN TAKİP

Vatandaştan gelen şikayetler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü başta büyükşehirler olmak üzere taksilere yönelik sıkı bir denetim uygulaması başlattı. Bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı çok net: İşini hakkıyla yapan, dürüst, namuslu taksiciyle, bu işi yaparken vatandaşa zulmeden, taksiciliğin de adını kötüye çıkaranlar ayrıştırılacak.

En son İstanbul-Levent’te engelli bir vatandaşı “kısa mesafe” bahanesiyle kabul etmeyen taksiciye 1700 lira ceza kesildi, aracı trafikten men edildi. Polis bu işin peşini bırakmayacak ve kötü örnekler tek tek temizlenip bir daha taksicilik yapmaması sağlanacak. Vatandaş olarak bizlere de sorumluluk düşüyor. Kötü örnekleri mutlaka polise bildirin.

FARKINDA MISINIZ?

'ANCAK KORKU FİLMLERİNDE OLUR' DENECEK HADİSELER YAŞIYORUZ!

Şiddet salgınına dair birileri bir şeyler yapana dek ısrarla yazmaya devam edeceğim. Türkiye’de şiddet bir salgın hastalık gibi yayılıyor. Ve her geçen gün dozunu daha da korkutucu bir biçimde artırıyor. Öyle olaylar yaşıyoruz ki ancak korku filmlerinde olur denecek türden.

En son yaşanan hadise Gaziantep’te; bir babanın 14 yaşındaki kızını kaçırıyorlar, adam deliye dönüyor. Kızını kaçırdıklarını düşündüğü kişilerin evinin önüne gidiyor elinde pompalı tüfekle. Kızı kaçıranlar babayı elindeki tüfekle öldürüyorlar. Bu ne ilk ne de son tüylerimizi ürperten şiddet vakası... Memleketimizi yönetenlere sesleniyorum: Durumun vahametini anlamak için sizin başınıza mı böyle bir bela gelmesi gerekiyor?

SİZİ İYİ BİRİSİ OLDUĞUNUZA KİM İNANDIRDI?

Bazı sorular vardır insanın suratına tokat gibi çarpar. Yüzleşemediğiniz birçok gerçekle yüzleşmenizi sağlar. Geçmişe götürüp en sahici özeleştirileri yapmanıza vesile olur. Bu da öyle bir soru: Sahi sizi iyi birisi olduğunuza kim inandırdı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 363 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar