İyiyse bizden

Terör hortladı... PKK belası yetmedi bir de IŞİD çıktı. Ülkenin her yerinde canlı bombalar patlıyor, cezaevlerini “makul şüpheli” mağdurlar kampına çeviren devlet somut şüphe...

Terör hortladı... PKK belası yetmedi bir de IŞİD çıktı. Ülkenin her yerinde canlı bombalar patlıyor, cezaevlerini “makul şüpheli” mağdurlar kampına çeviren devlet somut şüphe bulamadığı için bir tek canlı bomba yakalayamıyor.

*

Ekonomi yerle yeksan. İşsizlik iki haneli rakama gelmek üzere... Döviz rekor üstüne rekor kırıyor. Tek lokomotif sektör inşaattı şimdi orada da yaprak kıpırdamıyor.

*

Ankara’da tarihin en büyük terör saldırısı gerçekleşti, bölgeden bir tek Sudi Arabistan taziye gönderdi. Ortadoğu’nun 5 merkezinde büyükelçiliğimiz yok.

*

Topluma hakim olan tek bir ortak duygu var: Nefret. Birbirini bir kaşık suda boğmaya hazır insanlar ülkesi haline geldik. Ülkenin iklimine tarihin hiçbir döneminde eşi benzeri görülmemiş bir kamplaşma-kutuplaşma havası hakim. Bir Türk, bir Laz bir Kürt ve bir Çerkez artık fıkralarda bile bir araya gelemiyor.

*

Bir zamanlar “paralel” esaretinde çırpınan yargı şimdi de Saray’ın esaretinde... Sıfırlanan listesinin tepesinde “adalet” yazıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar