İstanbullu 23 Haziran'da neye bakacak?

YSK karar verdi, İstanbul seçimi 23 haziranda yeniden yapılacak. Hal böyle olunca adaylar yine çıktı meydana...

CHP “Hakkımızı çaldılar” diyor. AK Parti “Oyumuzu çaldılar” diyor. Her iki taraf da özellikle sosyal medya üzerinden karşılıklı birbirlerinin açığını arıyor, birbirlerine vuruyor. Siyasetin doğasında var bu, buyursun yapsınlar. Lakin hem Binali Bey hem de Ekrem Bey şunu akılda tutsunlar: Vatandaş son tahlilde sandığa giderken “İstanbul için ne yapacak?” sorusuna cevap arayacak. Oy verdiğim kişi İstanbul’un hangi derdine deva olacak diye bakacak. Siyasi tartışmalar, karşılıklı polemikler, sataşmalar, göndermeler, laf çakmalar... Bir yere kadar tamam ama unutmayın İstanbullu iyi bir siyasetçiden çok iyi bir belediye başkanı arıyor.

YAHU SİZ İNSANLARI KOYUN MU SANIYORSUNUZ?

SP Lideri Karamollaoğlu seçimden çekilmeme kararını açıklarken, “Çekilirsek tabanımız CHP’ye oy vermez” demiş. Bu arada DSP’nin seçimden çekilmesinin CHP’ye yarayacağı söyleniyor. Teorik olarak bunların hepsi doğru olabilir ancak pratikte böyle bir garanti yok. İletişimin bu kadar yaygın, hızlı, bireyselliğin bu kadar ön planda olduğu bir çağda insanlar üzerinde hiçbir partinin, liderin böyle bir hükmü yok! Hangi düşünceden, eğitim seviyesinden ya da sosyokültürel sınıftan olursa olsun bugün bir vatandaşa “Seçime girmeyeceğim, benim yerime git şuna oy ver” dersen alacağın cevap, en kibar ifadeyle “Hadi oradan” olur. Herkesin oyu çok kıymetli kardeşim... Ve tapusu kendinden başkasında değil!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.487 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar