İğneyi kendimize...

Washington Post, PKK’nın elebaşlarından Cemil Bayık’a köşe yazısı yazdırdı. Türkiye doğal olarak bir teröristin, elinde binlerce masum insanın kanı olan bir katilin ‘aydın’ gibi takdim edilmesine tepki gösterdi.

Devletin zirvesinden sokaktaki vatandaşa kadar verilen bu tepki çok haklı bir tepkidir. Gazeteci herkesle tanışır, görüşür, konuşur, bunu okuyucuyla paylaşır. Ama gazeteci bir teröristi fikir önderi gibi sunamaz. Teröristin önünü açamaz. Fakat şunu da söylemek zorundayım: Washington Post, Türkiye’den gelen tepkilere “Daha iki hafta öncesine kadar siz de önce terörist başı Apo’nun açıklamasını devletin resmi ajansından ardından da yine örgütün bir zamanlar lider kadrolarında yer alan kardeşi Osman Öcalan’ın röportajını devletin resmi televizyonundan yayınladınız. Onları da kınayacak mısınız?” diye cevap verirse ne diyeceğiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar