İbretlik bir deprem hikâyesi okumaya hazır mısınız?

İstanbul Kartal’da bir apartmanda oturan kiracılardan biri oturduğu binanın sağlamlığından şüphe ediyor. Apartman sakinlerine diyor ki “Bu bina güvenli değil, gelin para toplayalım bu binanın deprem güvenliğini ölçtürelim. Gerekirse güçlendirilsin.

Çoluğumuz çocuğumuz içinde yaşıyor, bile bile ölüme gitmeyelim.” Apartmanın çoğu ev sahibi olan sakinleri adamcağızı “hain” ilan ediyor! “Çürük çıkarsa binayı hemen boşaltırlar, kentsel dönüşüme sokarlar. Zarar ederiz. Aynı büyüklükte daire alamayız. Sen kiracısın tabii sana hava hoş! Beğenmiyorsan defol git” diye adamcağızı bir dövmedikleri kalıyor. Adam vazgeçmiyor.

Devlete ihbar ediyor oturduğu apartmanı. Bakanlıktan geliyorlar, ölçümler yapılıyor. Uzmanlar, “Bu bina ciddi anlamda güçlendirilmezse oturulamaz” diyorlar. Sonra ne mi oluyor? Aynı gün apartmanda oturanlar toplanıp binayı devlete bildiren adamcağızın üstüne yürüyüp tehdit ediyorlar. Facebook’ta gruplar kurup ailesine kendisine hakaretler savurmuşlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.485 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.504 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.124 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar