Her şeyi devletten beklememek lazım!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Anadolu Ajansı’na açıklamalar yapmış. Başkanın inşaat sektörüyle ilgili çözüm önerisi özetle şu:

Müteahhitlerin elinde patlayan konutları devlet alsın! Sen dağa taşa hiçbir hesap yapmadan beton yığacaksın; nasıl olsa millet alıyor diyerek 30 metrekare eve 1 milyon lira fiyat çekeceksin, ondan sonra işler terse dönünce devlet gelsin beni kurtarsın. Mithat Bey, Karadenizli mi bilmiyorum ama bu anlattığına Karadeniz’de bile fıkra muamelesi yapmazlar. İnşaat sektörü çözüm arıyorsa ben söyleyeyim; önce talebin en yoğun olduğu büyükşehirlerdeki şu astronomik konut fiyatlarını ekonominin-piyasanın gerçeklerine indirin. Sonra devleti yardıma çağırırsınız.

DAVUTOĞLU DAHA SERT ÖZELEŞTİRİ YAPMALI

Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki’nin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu röportajı son dönemde seyrettiğim en iyi mülakatlardan biri. Kutlarım. Davutoğlu’nun röportajda eleştiriye tahammülü, en sert sorulara bile büyük bir sakinlikle izahat verme eğilimi, siyaset-diplomasi teorisine dair birikimi ve tespitleri çok iyiydi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar