Halkbank'taki istifanın nedeni nepotizm mi?

Devletin en büyük bankalarından biri olan Halkbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebesi kısa bir süre önce istifa etmişti. Cebeci’nin istifasında “sağlık nedenleri” gerekçe...

Devletin en büyük bankalarından biri olan Halkbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebesi kısa bir süre önce istifa etmişti. Cebeci’nin istifasında “sağlık nedenleri” gerekçe gösterilmişti. 

*

Hafta sonu AK Parti kongresi için gittiğim Ankara’da bu istifayla ilgili son derece vahim bir iddia duydum. İddiaya göre Halkbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci istifa etmemiş, bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından görevden alınmış. Sebep: Nepotizm. Yani akraba kayırmacılığı. 

*

Başbakan Davutoğlu kendisine gelen bir ihbar üzerine danışmanlarına Halkbank’ta küçük bir araştırma yaptırtıyor. Gelen raporda Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Cebeci’nin 3 damadı, 2 kızı, 8 yeğeninin bankada çalıştığı ortaya çıkıyor. Dahası bankada Cebeci’nin yakını olduğu için işe alınan bazı isimlerin işe gelmeden maaş aldığı tespit ediliyor. Başbakan hemen Cebeci’yi çağırtıyor ve “Ne hakla bunları işe alırsın? Başbakanlık’ta 1 tane Davutoğlu soyadlı çalışan var mı?” diye soruyor. “Derhal istifa edeceksin yoksa seni ben görevden alırım” diyor Davutoğlu. Cebeci,“Bunca yıl hizmet ettim” diye cevap verince Davutoğlu “Bunun karşılığında maaş almadın mı?” diye bağırıyor. Ve Cebeci Halkbank’taki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar