Esas tehlikenin farkında mısınız?

Türkiye’de herkes 1 Kasım’a odaklandı. Ne olacak? Yeniden koalisyon mu çıkacak yok tek başına iktidar mı? Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a kadar herkesin telaşı 1 Kasım. * 1 Kasım seçimlerinden...

Türkiye’de herkes 1 Kasım’a odaklandı. Ne olacak? Yeniden koalisyon mu çıkacak yok tek başına iktidar mı? Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’a kadar herkesin telaşı 1 Kasım.

*

1 Kasım seçimlerinden çıkacak sonuca göre ülkenin kaderinin değişeceğini zannedenler fena halde yanılıyor. Çünkü Türkiye’yi bekleyen esas felaket siyasi değil ekonomik. Ve ekonomi politikalarında bir an önce yapısal, somut tedbirler alınmazsa 1 Kasım’da sandıktan Süpermen bile çıksa fayda etmeyecek.

*

Türkiye ekonomisinin son 10 yıldaki büyümesinin lokomotifi inşaat sektörü durdu. Aynı şekilde otomotivde, tekstilde yaprak kımıldamıyor. Döviz kurundaki yükseliş, sokağa hakim olan işsizlik korkusu, ödenemeyen kredi borçları ve vatandaşın alım gücünün sürekli düşüyor olmasından dolayı bankacılık sektöründe endişe hakim. Türkiye ekonomisi eski büyüme rakamlarını mumla ararken Avrupa devlerinin ve Amerikan ekonomisinin verileri yabancı yatırımcıyı daha çok cezbediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.489 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar