Erdoğan kabinede yaptığını yerelde de yapabilir: 'Uzman' belediye başkanları geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede bir ilki denedi. Siyasi kimliğinden öte ilgili alanda uzman bakanlarla çalışmak. Çok büyük bir turizm şirketinin kurucusunu, sektörde bilinen bir iş insanını Turizm Bakanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinede bir ilki denedi. Siyasi kimliğinden öte ilgili alanda uzman bakanlarla çalışmak. Çok büyük bir turizm şirketinin kurucusunu, sektörde bilinen bir iş insanını Turizm Bakanı yaptı. Milli Eğitim’de aynı şekilde, Sağlık’ta aynı şekilde, Tarım’da aynı şekilde... Şu ana kadar görünen o ki bu tercih tuttu. Son derece ehil ve güvenilir bir bakanlar kurulu imajı var. AK Parti kulislerinde konuşulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinedeki bu “uzman bakan” tercihini yerel seçimde de devam ettireceği.

Bilhassa bazı büyükşehirlerde siyasi kimliği ve ideolojisiyle ön plana çıkmayan, liyakatin esas alındığı, kendi alanında marka olmuş ve bu sayede her kesimin oyunu alabilecek “Uzman Belediye Başkanları” aday gösterilecek. Kutuplaşmanın bu kadar keskinleştiği bir ortamda seçmen havuzunu büyütmek adına son derece mantıklı bir siyasi hamle. Yerel seçim yaklaşırken herkesin gözü eski-yeni bakanlarda, parti yöneticilerinde... Lakin kulislerde konuşulanlar doğruysa gözlerin iş/üniversite dünyasının saygın şehir planlamacılarına, ulaştırma-çevre mühendislerine, mimarlara, vs. çevrilmesi an meselesi.

ANKARA VE İSTANBUL AK PARTİ İÇİN ÇANTADA KEKLİK DEĞİL!

Partilerin yaptırdığı anket sonuçları şunu gösteriyor: Bu yerel seçim herkes için çok zor geçecek. Özellikle de büyükşehir belediyelerinde... İzmir’i geçiyorum zira CHP kimi gösterirse göstersin İzmir’i kaybetmez. Ancak aynı şeyi Ankara ve İstanbul için söylemek imkansız. AK Parti, Ankara ve İstanbul’da tarihinde ilk kez anketlerde bu kadar ucu ucuna rakamlar görüyor. Aday ve kampanya ilk kez bu kadar belirleyici olacak. Velhasıl Ankara ve İstanbul hiçbir parti için çantada keklik değil. AK Parti için hiç değil!

MHP İLE 'MESAFELİ ORTAKLIK' BİR SEÇİM STRATEJİSİ Mİ?

İstanbul’da yerel seçimin kazananını HDP’ye oy vermeyecek ya da alternatif arayan Kürt seçmenin oyları belirleyecek. Hem CHP hem de AK Parti, aday belirlerken kendi seçmeni dışında Kürtlerden de oy alabilecek bir isim arayışında. Ne dersiniz tam da böyle bir dönemde AK Parti’nin Andımız tartışmasıyla başlayan MHP’ye karşı “mesafeli ortaklık” siyaseti tesadüf mü yoksa bir seçim stratejisi mi?

TÜRKİYE'NİN KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLGİLİ TAVRI ALKIŞI HAK EDİYOR!

Amerika Kaşıkçı cinayetini Suudi Arabistan’dan yüklü bir haraç almak için kullandı. Ve bunu dünyanın gözü önünde yaptı. Türkiye ise tam tersine cinayetin açıklığa kavuşması, üzerinin örtülmemesi için tüm iç-dış politik araçları seferber etti. Erdoğan’ın dünkü “Şüphelileri gönderin biz burada yargılayalım” çağrısı ise Kaşıkçı cinayeti sürecinde yürütülen siyasetin zirvesi oldu. Uluslararası arenada Türkiye’nin yıldızı uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar parlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Acaba kaç çürük bina imar barışından faydalandı 09 Şubat 2019 | 137 Okunma Kartal'da o şekilde çökecek çok bina var! 08 Şubat 2019 | 362 Okunma Meclis Başkanlığı için en güçlü üç aday... 07 Şubat 2019 | 682 Okunma 'Umut' şimdi öldü! 06 Şubat 2019 | 215 Okunma Erdoğan'ın en büyük silahı... 03 Şubat 2019 | 849 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar